keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Seuraa!

Reginan seuraamistreenit on sujuneet mukavasti. Pentumaisen takakorkea kasvuvaihe alkaa olla selätetty ja ryhdikäs seuraamisasento on mahdollinen. Nyt kun olen Annen opissa jo toisen koiran kanssa, ja nähnyt samoissa treeneissä treenattavan muutamaa muutakin koiraa, niin tykkään erityisen paljon siitä miten seuraaminen rakennetaan aina jokaisen koiran vahvuuksien kautta. Niinhän sen aina pitäisi ollakin, mutta on sitä tullut törmättyä sellaisiinkin kouluttajiin, joilla on mielestään olemassa maailman paras tapa opettaa asia X (ainakin omille koirilleen), ja siinä pysytään vaikka henki menisi. Kaverin ja sen malinoissin kanssa kun monesti ollaan oltu samoissa koulutuksissa muuallakin, niin parhaat kouluttajat ovat olleet niitä, joilla on yhtä toimivat ratkaisut niin tuliluontoisille virtapiikki-malinoissille, kuin myös herkästi mielensäpahoittaville porokoirille. 


Regina siis seuraa tällä hetkellä lyhyehköjä pätkiä vasemmalla kädellä imuttaen. Tai oikeastaan sitä ei ole juurikaan imuteltu, kun jos käsi on liian lähellä sen naamaa niin se alkaa luikerella. Regina ei ole ikinä ollut imuttamisen suurin fani, mutta käden alla - kun targetti on riittävän korkealla - se kulkee hienosti ryhdikkäänä ja suorana. Ja jottei häiriötä puuttuisi, niin viime kerralla hiekkakentällä oli moukarinheittäjä, joka jysäytteli moukaria komeassa kaaressa hiekkakenttään. Kyllä se Reginaa aluksi toki kiinnosti, että kukamikä tuolla on, mutta kun sai sitä sen viisi sekuntia katsoa, niin keskittyi sitten taas hommiin.

Sivulletuloa ja seuraamisen täyskäännöstä on opeteltu nyt etujalkatargetilla, joka tällä hetkellä on joko muovinen pesuvati tai pienempi metallinen ruokakuppi nurinpäin, johon on liimattu liukueste tassuille pitäväksi astumispinnaksi. Ruokakuppi on pienen kokonsa takia vielä ollut hieman haastavampi, mutta hurjasti siinäkin on jo tapahtunut kehitystä sitä mukaa kun koordinaatio ja koko pentu kehittyy.

Reginahan on myös hieman nirsohko, joten useimmiten pyörittelen sille jauhelihat pulliksi ja paistan uunissa. Kyllä se nakeilla tai kaupan lihapullillakin tekee, mutta itsetehdyt ovat sen suosikkeja. On sitten ainakin kunnon evästä, jonka pystyy suoraan vähentämään päivän ruokamäärästä jos lihapullia menee paljon, eikä tule syötettyä niin paljon mitään höttöä einestä.

Viimetreeneissä katsottiin myös vähän leikkimistä. Regina tykkää leikkiä kovasti ja kuulemma hyvältä näyttää niin leikki, kuin muukin koiran ohjaaminen treeneissä. Vaikka itse sanonkin, niin Annen treeneissä olen kehittynyt tässä reilun vuoden aikana todella paljon koiran ohjaamisessa ja motivoinnissa. Koira antaa itsestään vain sen verran, kuin mitä itse antaa itsestään koiralle. Tärkeimpiä oppeja seuraamisen ohessa on siis ollut niin oma, kuin koirankin tunnetila.

Mutta koska koiran koulutus harvemmin on pelkkää ruusuilla tanssimista ja huimia oppimisharppauksia toisensa perään aina ja ikuisesti, niin tunnustetaan, että tänään treenatessa ei mennyt ihan niin kuin stömpsöössä. Mutta ei se puolivuotiaan kakaran kanssa aina voi mennäkään täydellisesti. Eikä vika ollut Reginassa, mulla oli itsellä vain vaikeuksia päästä hyvään treenifiilikseen, ja Reginan mielestä seuruusen lähdössä oli hyvä idea punkea mun taakse ja työntää pää mun jalkojen välistä ja sitten sieltä kulmiensa alta kurkkia mikä meno. :D

Ei kommentteja: