maanantai 1. elokuuta 2016

Armas pinteessä

Armas

Kakka on hauska asia. Tavallaan. Oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Tänään kakkaa meinasi olla vähän vääräsä paikassa, eikä Armasta naurattanut yhtään, vaikka hihnanpää ulvoi vedet silmissä. Kävi siis se tavallinen: Armas kakkalla tienposkessa ja lopputuloksena kakkakikkare roikkumassa pyllystä heinänkorressa.

Armaksen mielestä tähän paras ratkaisu on yrittää istua hihnanpitelijän kengän päälle (älkää kysykö miksi), mutta kun sitä ei sallittu tälläkään kertaa, niin varmin ratkaisu saada apua ongelmaansa on heittäytyä keskelle tietä pötkölleen. Ensin ihan katolleen ketarat kohti taivasta, ja hetken kuluttua kyljelleen sillä asenteella, että "Tästä en liiku ennenkuin olette minua auttaneet!". Mahtoi naapurin papalla olla ihmettemistä jos sattui ikkunasta juuri sillä hetkellä katsomaan.

Suostuttele siinä sitten hiekan harmaannuttamaa koiruutta ottamaan omille jaloilleen, jotta päästäisi 200 metriä takaisin kotiin. Ei siinä auttanut muu kuin joka koiranomistajan hienoimpiin hetkiin kuuluva Ronkin kakkaa kepillä pyllystä -pelastusyritys. Kikkare onneksemme lopulta irtosi ja pääsimme kotiin suorittamaan viimeistelyn pyllypesulla.

Armakselle rakennettiin ulos toipumisaitaus.
Siitä on hyvä pihan keskeiseltä paikalta
tarkkailla maailman menoa.

Hulda

Huldan kanssa on taas vähän ihmetelty seuraamisen alkeita. Päätin kuitenkin kokeilla tuota edellisessä postauksessa pohtimaani Käännän koiran päätä ulospäin, jolloin se muksahtaa kiinni mun jalkaan oikeaan seuraamispaikkaan -tyyliä. Täytyy sanoa, että kun Hulda sitä alkoi hoksata, niin sen juju valkeni paremmin mulle itsellenikin. Tärkeää on alussa palkata (ja merkata naksauksella) se hetki kun se osuu jalkaan. Vaikka ollaan aivan alkumetreillä, niin tapa tuntuu siltä, että siihen on helppo rakentaa niin oikeapaikkaiset perusasennot kuin käännöksetkin.

Päästään jo jopa hieman liikkumaan tällä tyylillä ja paikka säilyy helposti oikeana. Paha sanoa miten hyvään lopputulokseen tällä sitten päästään, mutta ainakin suunnattomasti tämä on helpottanut Huldan liikkeessä kuin liikkeessä mielellään pitämää hajurakoa. Makkaran voimalla sitä viitsii olla kiinni jalassakin jos niikseen tulee. Pitää nyt vain muilla harjoituksilla valtavasti vahvistaa kontaktia, jotta saadaan se tähän sitten mukaan ujutettua.
2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei. Kiinnostaisi tietää paljonko on Huldan korkeus tällä hetkellä ja ollut esim. puoli vuotiaana. Itsellä reilu 5kk ikäinen porokoira narttu ja olen yrittänyt vähän kokoa vertailla muihin. Näyttää vaan, että suht matalaksi jää vaikka vielähän se hiljalleen kasvaa :)

Vonotus kirjoitti...

Tästä Huldan omalta sivulta löytyy kuukausittain mittaillut strategiset mitat: http://vonotus.blogspot.fi/p/hulda.html

Ja joka koiran omalla sivulla on myös mittoja, muut toki on/ovat olleet uroksia.

Toki voin Huldan mitat tähänkin laittaa:

7 vko - 3,5 kg
8 vko - 4,3 kg
9 vko - 4,6 kg
10 vko - 5,3 kg
11 vko - 5,8 kg
12 vko - 6,1 kg - 33 cm
13 vko - 6,8 kg
14 vko - 7,5 kg
15 vko - 7,9 kg
16 vko - 8,6 kg

4 kk - 9,4 kg - 40,5 cm
5 kk - 10,8 kg - 44,5 cm
6 kk - 12,3 kg - 47 cm
7 kk - 14,5 kg - 48 cm
8 kk - 15,5 kg - 48 cm