sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

3. päivä leikkauksen jälkeen

Tänään oltiin taas jännän äärellä. Oli aika poistaa tukiside ja kipulaastari. Siteen poistin aamupäivällä, mutta kipulaastarin annoin olla iltapäivään, sillä potkua Durogesicissä pitäisi riittää 72h. Haava oli tukisiteen alla peitetty vielä teipeillä, ja niiden irti saamiseksi haavoja piti suihkutella. Ja sitä suihkuttelua olisikin nyt luvassa sitten kahdesti päivässä ainakin seuraavat 5 päivää.

Huomenta!
(Oli sillä kauluri yöllä)
Haavat on tosi siistit ja turvotusta ei ainakaan heti tukisiteen poistamisen jälkeen ole oikeastaan ollenkaan. Jalan ulkosyrjällä on pidempi haava, josta kyynärluun katkaisu on tehty. Tai on siitä itseasiassa varmaan menty niveleenkin, mutta kyynärnivelen sisäsyrjällä on pienempi haava, joka on ollut tähystystä varten. Mutta onhan sinne niveleen toki pitänyt saada useampi kuin yksi värkki kerrallaan.

Heti tukisiteen poiston jälkeen, kipulaastari on vielä.
Kaulureita kun löytyi omastakin takaa, niin tein Armakselle yhden hieman pienemmän.
Kuvassa oleva on niin iso, että sen kanssa on hankala suhteellisen pienessä tilassa olla.

Armasta tuntuu ärsyttävän, kun nyt on kokoajan pidettävä kauluria. Tähän asti vahdittuna sai olla ilman, kun oli kuitenkin tukeva paketti haavojen suojana. Nyt on torven oltava kokoajan, ettei se vaan ehdi nuoleskella noita haavoja.

Yllätyin aika lailla, kun melkein heti paketin purkamisen jälkeen Armas pystyi makoilemaan rintansa päällä. Tai oikeammin kummankin kyynärnivelen päällä. Lisäksi se pystyy nyt nukkumaan myös leikatun jalan puoleisella kyljellä! Ulkona vauhti on vakio: Mahdollisimman täysiä. Armas laskee jalkaansa jo maahan, mutta ei se sille kovin paljoa vielä painoa varaa. Mutta sitten kun on kiire ja pitäisi muka äkkiä ulkona päästä jonnekin (vaikka siis tietysti on visusti hihnassa ja toppuutellaan!), niin ei muuta kuin kinttu ylös, niin kolmella jalalla pääsee paljon lujempaa... :D

Vielä yksi kuva eiliseltä. Armas kaipasi seuraa.

Ei kommentteja: