keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Tokoilua

Eilen päästiin taas tokoreenilöihin. Oli kivat treenit, juuri semmoiset mukavan leppoisat missä oli kiva tehdä juttuja. Aloitettiin luoksepäästävyydellä ja jatkettiin seuraamisella. Seuraamista oli meille vielä ihan liian pitkä pätkä, ja kun Oiva alkoi haukkua, en saanut sitä enää keskittymään kunnolla.

Jatkettiin luoksetulolla. Jätin Oivan n. 7 askeleen päähän, kutsuin luokse ja ohjasin namilla sivulle. Oiva odotti kiltisti ja tuli luokse nopeasti, mutta alkoi haukkua heti kun olin sen kutsunut. Kokeilin kerran neutraalisti komentaa sitä heti haukkumisen alettua, mutta sitten se pysähtyi ja alkoi epäilevästi pälyillä mua, että koita päättää tuunko vai enkö. Ei siis toiminut. Uudestaan tehdessä tuli kyllä taas reippaasti mutta haukkui.

Pitänee kokeilla lyhentää matka ihan minimiin ja lähteä taas askel kerrallaan pidentämään (hiljaista) matkaa.

Jatkettiin liikkeestä maahanmenolla ja seisomisella. Ei olla taidettu ennen tehdä, niin ohjasin tietysti ihan reilusti namilla haluttuun asentoon. Seiso-käsky (näyttelyistä) tuntui Oivalla raksuttavan kyllä kovasti ja se jäi sen kuultuaan namiavustuksella kyllä hyvin seisomaan paikoilleen, vaikka liikuin itse pari askelta. Näissä liikkeissä oli kuitenkin mainiota se, että se teki lyhyet seuraamiset ennen liikettä hiljaa ja innokkaasti. :)

Loppuun otettiin hyppyä. Tehtiin niin etten mä liikkunut yhtään milliä mihinkään, vaan annoin pelkän käskyn ja Virpi (houkutteli ja) palkkasi Oivan esteen toiselle puolelle. Saatiin muutama toisto innokasta esteelle lähtemistä.

Ei kommentteja: