keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Hotspot

Se oli semmoinen ruokakokeilu se. Ensin alkoi pieni raaputtelu, kunnes Oiva 4 ruokakokeilupäivän jälkeen raapi, kirputti ja hinkutti itseään ja maha meni löysälle. Tässä vaiheessa tietenkin jo palattiin takaisin pelkkään allergiaruokaan, mutta viidentenä päivänä huomasin Oivan poskessa hotspotin muhimassa karvojen alla. Yllättävän tiivis tuomminen porokoiran naamakarva, vaikka ei pitkää turkkia siinä kohdin olekkaan.

Että taisi mennä metsään mun tuntemus siitä, ettei se olisi allergiaa. Vaikkei nyt ihan niinkuin Strömpsöössä mennyt tämä ruokakokeilu, niin osaltaan ihan käyttökelpoinen tieto sekin, että se nyt vahvasti siltä allergialta vaikuttaa.

Ei paljon innosta tällä hetkellä ajatus eliminaatiodieetistä, jos jokaisesta väärästä ruoka-ainekokeilusta saa näin äkkiä tämmöiset oireet. Toisaalta syököön allergianappulaa, mutta toisaalta tekis mieli antaa koiralle jotakin vähän enemmän koiranruokaa muistuttavaa evästä... Jokainen on vapaa tutkimaan tuon RC Anallergenicin tuoteselostetta. Mutta sitä on annettava mikä sopii. Ainakin nyt taas niin kauan, että tilanne rauhoittuu.

Naama on trimmattu ja hoitona nyt Betadine ja Dermacool. Ja yksinollessa pakko pitää myös kauluria.


2 kommenttia:

Konna kirjoitti...

Mites raakaruokinta? Siinä ainakin on helppo vaikuttaa ja rajata tarkasti minimiin raaka-aineet ja meillä siitä ainakin on valtavan hyviä kokemuksia. Ja oon kuullu hyvää niin suolisto- kuin iho-ongelmienkin "hoidossa".

Vonotus kirjoitti...

Tuohon allergianappulan kylkeen oli tarkoitus aloittaa kokeilu yksi liha kerrallaan (kunhan siis nyt taas ensin iho tervehtyy), että mikä sopii. Raakaruokinnasta on kyllä itsellä kokemusta. Mutta sama homma tässä on jokatapauksessa edessä: Kokeilla ruoka-aine kerrallaan mikä sopii. Ja sehän sitten vähän hirvittääkin että montakohan tällaista väärää raaka-ainetta pitää kokeilla, jos oireilu tulee tuommoisina ihotulehduksina(kin). Ennen allergianappulan aloitusta Oivalla oli jo tassutulehdus.