tiistai 23. heinäkuuta 2013

Tokoa...

... ja soitto Vethaussiin. Vaan onneksi eivät toisiinsa liity.

Oivis kävi tänään tokoilemassa, ja teki hienosti seuraamista, luoksetuloja, liikkeestä seisomista, hyppyä ja kontaktipujottelua. Näissä ei missään mitään ihmeellistä. Namin perässä on mukavaa puuhata. Mitään liikettä ei vielä osata, mutta oli mukavaa tehdä juttuja yhdessä. Tänään luoksetulossa pysyi haukutkin mahassa. Ihan ylpeä sain pikkukoirasta olla. :)

Mutta sitten vähemmän hyviä juttuja. Oivis pääsi siis muutama päivä takaperin syömään hevonsontaa, ja sillä on siitä asti maha vaivannut. Oiva on edelleen ulkona ihan reipas ja tepsuttaa reipasta kyytiä menemään, mutta tässä sisällä se on kovin apaattinen. Nyt parina aamuna ei ole meinannut ruoka maistua. Tänään ikean tuliaisrotat sai aikaan pienen hepulintyngän, mutta muuten se vaan nukkuu ja nukkuu ja nukkuu. Ja kyllä, koirat nukkuu paljon. Mutta terve Oiva ei nuku noin paljoa, tai makoile sohvalla ja näytä kokoaikaa surkealta. Lisäksi sitä tuntuu närästävän.

Vaikka Tylosiinit on vielä menossa (loppuisivat huomenna), niin eilen ja tänään tuli taas löysää tavaraa peräpäästä. Ei ihan ripulia kuitenkaan. Päätin sitten soittaa eläinlääkäriin, ja onnekseni sain Oivaa hoitaneen lääkärin heti luurin päähän. Yritä siinä sitten selittää, että on se tavallaan ihan reipaskin, mutta joku siinä nyt vaan mättää. Koska Oiva on kuitenkin Tylosiinilla saanut painoakin takaisin, oli lääkäri sitä mieltä että sitä kannattaa nyt ehdottomasti jatkaa vielä ainakin 2-3 viikkoa.

Lisäksi aloitetaan mahansuojalääkkeet, kun Oivaa tuntuu taas närästävän. Itseasiassa olin jo tänään aamulla aloittanut Pepcidin, mutta siihen otetaan nyt rinnalle vielä Antepsin. Jotenkin tuo sen apaattisuus voisi sopiakin taas siihen mahdolliseen olleeseen mahahaavaan. Vai onko maha sitten muuten vaan niin herkkä että hevosenmunkeilla herkuttelu saa sen tuohon jamaan?

Nyt siis katsotaan miten Tylosiinin jatkaminen ja mahansuojalääkkeet pelittää. Jos ei pelitä, pitänee sitten harkita kyllä sitä tähystystä. Nyt tuntuu kyllä siltä, ettei taidetakaan mennä ihan kaikkiin harrastuksiin mitä syksylle suunnittelin. Liika stressikään kun ei varmaan nyt ole yhtään hyväksi.

Ei kommentteja: