maanantai 26. marraskuuta 2012

Punkkitaudin paluu 3

Tämä on jo niinkuin huonon kauhuleffan vielä huonompi jatko-osa! :(

Ruulla siis loppui edellinen Doximycin kuuri syyskuun puolivälissä. Pitkään meni ihan hienosti, Ruu oli innokas, tokoiltiin ja lenkkeiltiin. Ensimmäiset oireet (joiden alkamisajankohtaa en osaa nyt tarkkaan sanoa) olivat metsälenkeillä tietyn ajan jälkeen hyytyminen sekä laihtuminen. Nämä alkoivat varmaan aika samoihin aikoihin keskenään.

Ruu saattoi aluksi jaksaa kolme varttia hippaloida Oivan kanssa, tutkia ojanpohjia ja pientareita, ja juoksennella menemään. Kohta kävikin jo niin, että Ruu hyytyi jo puolentunnin päästä, 20 min päästä, (eikä meno siihenkään asti mitään valtavan vauhdikasta ollut) ja jäi kävelemään ihan mun kannoille.

Ruu myös alkoi laihtua. Kesällä Ruu painoi n. 26,5kg ja sitä tarkoituksella varovasti vähän laihdutin, ja päästiinkin sinne 24,5-25kg tuntumaan. Lisäsin vähän ruokamäärää, mutta laihtuminen jatkui. 24 kilon kohdalla lisäsin entisestään ruokamäärää ja edelleen vaan laihtuminen jatkui. Nyt Ruu painaa 22,8kg. Vieläkään se ei ole "kylkiluut törröttää" laiha, vaan jotenkin... kuihtuneen oloinen.

Viimeisen reilun viikon ajan Ruu on ollut todella apea. Hakeutuu paljon normaalia enemmän taas sohvalle ihan iholle kiinni ja öisin sänkyyn (ahtaaseen!!!) nukkumaan. Tai saattaa se innostua jostakin asiasta mutta väsyy todella nopeasti. Hihnalenkillä se kävelee perässä ja on apaattinen. Viimeviikon to-pe välisenä yönä se myös oksensi ihan jumalattoman lammikon ja vinkui loppuyön sängyn vieressä. Päätin viedä sen lääkäriin.

Verihiutaleet edelleen siellä 100 tietämillä, valkosolut oli laskeneet entisestään (2,90). Saatiin diagnoosiksi epäily viruksesta ja kotiin lepäämään. Laihtumiseen hoitanut ell ei ottanut oikein mitään kantaa.

Tänään maanataina jätin soittopyynnön Ruuta punkkitaudissa hoitaneelle lääkärille. Oireet on niin samanlaisia kuin aiemminkin, joten halusin toisen mielipiteen. Päädyttiin kokeilemaan Ruulle taas Doximyciniä aluksi parin viikon ajan alkaen huomisesta, ja katsotaan tapahtuuko voinnissa muutosta parempaan. Tapahtui tai ei, niin sen mukaan sitten mietitään jatkoa.

Että semmoinen Ruun 7 vuotispäivä. Tokokokeenkin peruutin tietenkin, eikä ylättäin menty tänään hallitokoonkaan. Taitaa jäädä hallitokoreenitkin Oivan kontolle nyt joksikin aikaa.

Ei kommentteja: