sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Takaaleikkausta ja putkirallia

Oivan agitreenien vuoro. Päivän teemana oli takaaleikkaus. Alkuun lähdettiin koiran ollessa vasemmalla puolella. Takaaleikkaus 2 ja 3 esteiden välissä, ja heti perään toinen takaaleikkaus ennen putkea. Oivalla oli hyvä draivi päällä ja ensimmäinen yritys (vielä ilman putkea) meni just eikä melkein niinkuin oppikirjasta. Oiva kuitenkin ihmetteli että mitä täällä heilutaan eri puolille ja sitten tarvittiinkin vähän apuja palkkaukseen, että palkka oli heti kolmosesteen takana.


Homma alkoi taas rullata ja otettiin vielä putkikin mukaan kuvioihin. Sen verran Oiva vielä hämmentyi takaaleikkauksesta, että putkelle se piti saatella sitten ihan perille asti, mutta iloisesti se sitten putkenkin suoritti. Mulle itselle nää takaaleikkaukset on aina ollut vaikeita, joten harjoittelua tämäkin vaatii.

Otettiin vielä takaaleikkausta ihan pelkällä kolmosesteellä toisinkin päin. Lähistöllä oli viimekerralla päänvaivaa aiheuttanut punainen mutkaputki, mutta nyt Oiva otti sinnekin ihan omatoimisesti varaslähdöt ja sai kyllä iisot kehut (se putki oli ihan luontevasti siinä jatkona kyllä).

Itsenäisesti harjoiteltiin kuudella kepillä verkotettuja keppejä, ja sitten kädellä ohjaamalla ilman verkkoa olevia. Juuri kun pääsin sanomasta että verkotetut kepit menee muuten hyvin, mutta Oiva ei silti vielä osaa hakeutua siihen alkuun oikeaan rakoon ellei sitä vie perille asti. No sen jälkeen se osasi paremmin. :D Viksu napero!

Yksitellen otettiin vielä puomia. Oiva pinkoi tuli hännän alla ja koutsi oli alastulolla valmiina palkkaamassa Oivaa oikeasta 2o2o asennosta. Toisella yrittämällä Oivalla oli jo vauhti niin päällä että se sinkoili puomilta alas ennenkuin oli kunnolla ylösmenolle päässytkään. Piti siis vähän siihen alkuun himmata vauhtia, mutta sitten taas mentiin! Kivasti se osaa ajatella sitä alastulokontaktia - avustettuna vielä tietenkin. :)

Loppuun päätin ottaa vielä putkirallia, eli putkeen ja kunnon riehuleikit päälle. Otin molempia mutkalla olevia putkia kumpaankin suuntaan (punainen ja keltainen) ja kyllä Oivalla oli turbovaihde päällä, eikä viimekerran empimisestä tietoakaan! :D

Ei kommentteja: