lauantai 5. tammikuuta 2019

Pihatreenit ja aurinkoisen päivän ulkoilukuvia

Edellispäivänä hiipparoitiin auringonpaisteessa koirien kanssa, ja ulkoilutin pitkästä aikaa kameraa. Tämän postauksen kuvat siis siltä peltolenkiltä.

Mikä toi on?
Ootko sä jo unohtanut?
No joo, en kyllä heti muista koska olisin viimeksi nähnyt.
No sehän on tietenkin aurinko!

Tänään puolestaan tein lyhyet minitreenit pihassa molempien koirien kanssa. Lyhyet, mutta onnistuneet ja tehokkaat. Regina aloitti harjoittelemalla paikallaoloa korkeassa vireessä. Eli appari laittamaan maahan ruokakuppiin herkkuja, koiraa pannasta kiinni ja pyöräytetään kieppi itsen ympäri. Siitä seisautus, ja kun malttaa pikkuruisen hetken seisahtua aloilleen, vapautetaan kupille. Tätä on Reginalle tehty muutama kerta silloin kun se oli... mitä? Joku 10 viikkoinen! Kertaakaan ei liikahtanut ennen aikojaan, joten ei tarvittu kertaakaan "sakkokierrosta", eli uutta pyöräytystä ohjaajan ympärillä.


Toinen harjoitus oli haltuunotto katseen puolelle. Taas appari pitelemään koiraa, Itse vähän edemmäs kutsumaan koiraa samalla karkuun juosten lelu vasemmassa kädessä ja katse samaan suuntaan. Kun Regina oli tullut noin puolet matkasta, vaihdoin lelun oikeaan käteen ja katseen suunta vaihtui myös lelun puolelle. Appari oli myös vähän katsomassa miten Regina reagoi ohjauspuolen vaihtoon, ja hyvinhän se muutti linjaansa ohjauksen mukaan. Toki suurena apuna oli aluksi lelu, mutta pari viimeistä toistoa tehtiin ilman sitä, ja vasta perillä lelu tuli näkyviin. Harjoitus tehtiin tietenkin molempiin suuntiin, eli myös ohjauspuolen vaihtumista oikealta vasemmalle. Taitava Regina!



Huldalla puolestaan oli ohjelmassa kaukokäskyjä ja sivulla istumaan nousua. Hulda höyrysi sisällä mustasukkaisena, kun se näki ikkunasta Reginan saavan tehdä juttuja, joten se oli kertakaikkiaan valmiina hommiin kun sen vuoro tuli! Näistä ei itseasiassa ole kovin ihmeellistä kerrottavaa, sillä jopa sivulla maasta istumaan nousu sujui todella hyvin. Aluksi autoin reilusti, mutta viimeiset toistot tehtiin jo ilman mitään apuja, ja Hulda ihan ponkaisi istumaan! Myös kaukokäskyissä se oli unohtanut hallilla tapahtuneen karvareuhkan kammottavan viskelyn (kts. edellinen postaus), ja istumaan nousut oli ihan Huldan tason mukaista parhaimmistoa. Hieno Hulda!








Ei kommentteja: