sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Agit ja tokot

REGINA

2o2o sujui kokolailla hyvin, pari kertaa Regina jäi seisomaan kokonaan puomille, eli paikka on vielä luonnollisestikin hakusessa, mutta kyllä se siitä. Kotona on harjoiteltu takajalkoja laatikon päälle, ja se alkaa jo sujua.

Viime kerralla tehty kahden hypyn harjoitus sujui hyvin, mutta pitää muistaa, ettei Regina kestä kovin paljoa toistoja. Vähän kuitenkin pääsin lisäämään esteiden välimatkaa toisiinsa nähden. Palkkaaminen on haastavaa, kun Regina saattaa yhtäkkiä tympääntyä yhteen leluun. Nyt meillä oli ihan uusi tarralla kiinnittyvä "namimuna", mutta Regina kyllästyi siihenkin nopeasti, vaikka osaa jo avata sen hyvin.


Lisäksi tehtiin viime kerralla harjoiteltua kääntymisharjoitusta muutama toisto. Vauhti alkoi olla hukassa, mutta kääntymisen idea kyllä alkaa Reginalle hahmottua hyvin. Loppuun halusin vähän vauhtia, joten tehtiin loppusuoraa. Kun minä pistelen tosissani tossua toisen eteen, niin sitten Reginastakin löytyy vauhtia. Kun sitä vielä kannustaa loppusuoralla etenemään, se kyllä irtoaa, eikä jää mua odottelemaan tai katsele taakseen. Loppusuoraharjoitus siis sujui todella hyvin! 


Viimeiseksi tutustuttiin muuriin. Se taisi olla max. 30cm korkea, mutta eipä siinä ollut mitään ihmeellistä Reginalle, vaikka taidettiin ensimmäistä kertaa sitä tehdä. Kun muuri oli pala kakkua, tehtiin sitäkin niin että itse oikein juoksen, jolloin taas löytyi Reginasta vauhtia. Loppuun vielä maleksin ympäri hallia ja palkkasin Reginaa aina kun se tarjosi jonkin esteen. Tarjolla oli hyppyjä, putki ja se muuri. Innokkaasi Regina kyllä tarjoaa kaikkea. Ei vauhdilla, koska mä käveleksin, mutta silti selvästi tosi mielellään tekee tarjoamista.

HULDA

Liikkeestä maahanmenot alkavat olla entisellä, hyvällä mallilla. Joskin entisellä mallilla myös siinä mielessä, että Hulda alkoi ennakoida niitä. Sain sen kuitenkin hyvin irti siitä ennakoinnista ja tehtiin pitkääkin seuraamista ennen maahanmenoa, sekä juoksuun lähtöjä juuri silloin, kun ajattelin Huldan mahdollisesti ennakoivan.Luoksetuloissa loppuperusasento alkaa pikkuhiljaa loksahtaa kohdilleen, mutta hypyissä on kyllä vielä tekemistä sen asian kanssa. Ilman apuja Hulda jää tosi kauas ja vinoon. Ei sekään mikään mahdoton talkoo ole, mutta vaatii vähän huomiota kyllä. Hyppyä on tullut tehtyä niin vähän, kun ei oikein missään treenikentällä ole ollut sellaista. Kotipihassahan olis ollut mahdollista treenata, mutta... Ihan itseään saa syyttää saamattomuudesta. Mutta vauhti alkaa olla jo kohdillaan! Vielä pari treenikertaa sitten Hulda oli aika hidas, ja sitä asiaa on työstetty.


Treenilistalla oli vielä noutokapulan pito, mutta en ollut muistanut ottaa ensimmäistäkään kapulaa mukaan. Hallilta onneksi löytyi kapuloita, mutta mietin onkohan jonkun muun kuolaama kapula Huldalle miten vaikea. Se kun on aika tarkka tällaisista asioista. Prinsessa. Kapulan pito onnistui hyvin, sain jo koskea kapulaan iman että Hulda sitä heti sylkäisee pois, mutta tosi höllä ja vetelä se ote on helposti siinä kohtaa. Mutta treeniä, treeniä. Tämäkin on kuitenkin jo edennyt hyvin, joten kai siitä joskus valmista tulee. Silloin kun en koske kapulaan, ote on kuitenkin hyvä.

Tuli myös huomattua, että taitaa olla parempi suosiolla tehdä kapulan pitokin sivulla, kun siihen Hulda alkaa tosi helposti punkea, vaikka yrittäisi tehdä edessä. Onnistui kapula suussa myös näemmä maahan - istu vaihdot sivulla. 

Ei kommentteja: