sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Ensimmäinen oikea tokokoe

Mä en tiedä ollaanko meillä vaan niin kertakaikkiaan valeraskaana, vai onko meillä käsillä ihan oikea _ongelma_. Huldalla ei ollut minkäänlaista virettä, ja liikkeiden välit se näytti lähinnä siltä, niinkuin aina oltaisi kaikki liikkeiden välit vähintään sitä vartti hakattu, eikä siihen oikein saanut mitään kontaktia. Tämä tuli mulle kyllä ihan puskista. Ei ollut pieneen mieleenkään tullut, että hommat voisi mennä noin vikaan.


Paikkamakuun Hulda päätti istua. Se meni kyllä käskystä maahan, mutta ehti ponkaista ylös juuri ennen kuin koirat piti jättää, eikä se mennyt enää useammallakaan käskyllä maahan. Tuomari sitten tuumasi, että no jätä istumaan. Jos nyt jotain positiivista, niin siellä Hulda istui ihan levollisen ja varman oloisesti. Nolla siitä toki saatiin. 0

Ensimmäinen yksilöliike oli liikkeestä maahanmeno. Yllättäen Hulda jätätti jo heti ensimmäisistä askelista asti, mutta totteli kuitenkin maahanmenokäskyn ja pysyi hyvin maassa kun palasin takaisin viereen. Nousi hyvin istumaan. 8

Kapulan pitoon on pakko olla tyytyväinen. Joskus ajattelin, ettei päästä tokoa ikinä korkkamaan kun se ei vaan pidä kapulaa. Tuomari kommentoi kapulan pidon olevan erinomainen! 10

Sitten se seuraaminen... Voi elämä. Hulda lähti taas laahustamaan mun perässä. Harhautui ensimmäisen pysähdyksen kohdalla ohi mun oikealta puolelta (?!?!) haistellen jotain. Matka jatkui (taka)vasemmalla, hitaassa kävelyssä se oli edes vierellä, mutta kokolailla ilman kontaktia. Täyskäännös oli hyvä ja juoksuun se vähän innostui, mutta hojaantui musta irti sivusuunnassa. Tuomari kommentoi kauniisti, että oli vähän "ilmavaa" menoa.

Luoksetulo kohtuullisen ok, joskin puutteellinen perusasento. 8

Hypyssä ensimmäisellä käskyllä nytkähti. Toisella tuli ja teki hyvin. 8

Kaukokäskyissä nousi vasta toisellä käskyllä, mutta nousi sitten hyvin. Maahan meni ok, ja pysyi hyvin kun palasin viereen. Nousi istumaan lopussakin vasta toisella käskyllä. 7

Kokonaisvaikutus 8 (Ihan liian anteliasta, jos multa kysytään!)

Kokonaispisteet 122,5 ja III-tulos. Saatiin suklaata kannustuspalkinnoksi, kun tehtiin päivän surkeimmat pisteet ALO:ssa. :D Kotiin kun päästiin, niin Huldalla oli lähinnä kiire sohvan nurkkaan petaamaan ja pesimään.

Seuraavaan kokeeseen on jo ilmoittauduttu. Se käydään katsomassa, ja jos sama meno jatkuu, niin sitten todetaan käsillä oikeasti olevan ongelma, tai ainakin ettei olla vielä valmiita kokeeseen. Jos vire on yhtään parempi (tai siis että sitä ylipäätään on), niin sitten voidaan todeta, että valeraskaus oli todennäköinen syypää.

2 kommenttia:

Viivi kirjoitti...

Voi Hulda minkä teit!
Kyllä tuosta noustaan, aiempien postauksien perusteella on niin terhakka ja toimelias tyttö! Nyt vaan oottelee, että raskausoireet lähtee ja kohti uutta koetta. :) Tsemppiä.

Vonotus kirjoitti...

Juu, kyllä tuli ihan puskista tuo laamailu, ja lähinnä pohdiskelin kesken kokeen, että onko mun koira vahingossa vaihtunut tai jotain... :D Yleensä Hulda tosiaan on ihan terhakka plikka tekemään hommia. :)