lauantai 9. syyskuuta 2017

Möllitoko

Menin sitten tekemään semmoisen tempauksen, että ilmoitin Huldan tokokokeeseen. Siihen on aikaa 2 viikkoa, ja tänään käytiin vielä möllitokokisoissa vähän tunnustelemassa mitä treenattavaa tässä kahdeksi viikoksi on. Ihan hirveitä ylläreitä ei ollut. Paikkamakuu oli ainoa, missä oli joku ihme aivopieru ja Hulda halusi tehdä paikkaistumisen. Toki sitäkin tässä ehditään vielä treenata, mutta normaalisti siinä ei ihmeempää ongelmaa ole ollut, joten en siitä nyt ihmeemmin ajatellut repiä stressiä.

Sitten taas tiedossa on ollut, ja treenilistalle laitettu, että liikkeissä koiran viereen palaamista pitää harjoitella. Tänään ne ei sujuneet sitäkään vähää, mitä normaalisti. Samaten perusasennossa istumiseen ja makaamiseen pitää treenata kestoa, joskin tilanne on treenillä jo ottanut hyvin edistystä, eikä Hulda pääsääntöisesti enää jumppaa istu-maahan -touhuja liikkeiden alussa. Eikä myöskään lopussa niissä liikkeissä, joissa liike päättyy perusasentoon. Esim. seuraaminen, luoksetulo, hyppy...Tämmöiset pisteet sieltä tänään irtosi, 163,5, I-tulos ja sijoitus 2/3. Saatiin hyviä huomioita ja neuvoja vielä tuomarilta tulevaa koetta varten. Liikkeestä maahanmenon takaisin koiran viereen palaaminen oli ihan kamala, mutta itse maahanmeno liikkeestä oli hieno. Kaukokäskyissä Hulda meni kyllä aloituksessa käskystä maahan, mutta ponkaisi sieltä kuitenkin ylös. Samoin siinäkin takaisin viereen palaaminen oli treeniä vailla, vaikka itse liike sinänsä sujui hyvin. Mulla on kuitenkin täysi luotto siihen, että jos tuosta asiasta ei pomminvarmaa kahdessa viikossa tehdä, niin ainakin siihen saadaan paljon edistystä aikaan. Nyt pitää vain järkevästi suunnitella treenit kahden viikon ajalle, sekä muistaa jättää riittävästi myös lepopäiviä. Siis lähinnä lepopäiviä aivoille, ettei vallan tympäännytä koiraa hinkkaamalla tokoa, tokoa ja tokoa joka päivä.

Pari videota tältä päivältä. Seuraamisessa meidät liikkuroitiin lähes seinää päin, mutta kyllä se Hulda sieltä vielä juuri mahtui täyskäännökseen, vaikka se selvästi hämmentyikin asiasta. Pääasia, että se kuitenkin jatkoi hommia kun latu taas aukesi.

Seuraaminen:Hyppy ja kapulan pito:Ja siis hei, kapulan pito 10!!! Ihan mahtavaa, on sen asian kanssa sitten tahkottukin viime ajat. Mutta niinhän se on: Train, don't complain!

Ei kommentteja: