perjantai 1. syyskuuta 2017

Hallitreenit: Toko + agi

Hulda on opiskellut viikon aikana miten maltetaan istua sivulla perusasennossa tarkkana kuin porkkana, vaikka ihminen tuijottelee hajamielisenä eteensä, eikä "muista" kertoa joka hetki uusia koordinaatteja. Harjoitukset on menneetkin tosi hienosti ja edistystä on tapahtunut. Tai niin mä luulin. Tänään istumistreenin jälkeen otettiin sitten paikkamakuu. Ei siinäkään mitään, mutta kun oli tarkoitus ottaa toinenkin paikkamakuupätkä, niin enhän mä ehtinyt saada Huldan kuin vasta sivulle, kun se jo jumppasi niin tärkeänä istu-maahan-istu-maahan -jumppaa. Alkoi lähinnä naurattaa, ja piti vähän auttaa että muisti taas pysyä istumassa.

Sitä ennen oltiin siis tosiaan tehty sitä istumista sekä pelkiltään, ja niin että lähdettiin siitä lyhyeen seuraamispätkään. Seuraamispätkistä 4/5 oli ihan buenoja, yhdessä toistossa se alussa harhautui katsomaan jotain, mutta tuli sitten mukaan matkaan. Noutokapulaakin vähän kokeiltiin, mutta oli kierrokset sen verran tapissa, että maltti puuttui matkasta. Toki ihan positiivinen ongelma tämän kaiken tahkoamisen jälkeen, että koira ei malta edes istua odottamassa kapulaa, vaan se _hyppää_ siihen kiinni kuin sika limppuun.


Agilityn puolelta tehtiin keinua. Se oli hallin keinussa matalimmasta lähtien neljännessä pykälässä (joka ei toki kerro kenellekään mitään, mutta jos nyt edes omaan muistiin tämä) ja katselin jo viimeksi kun sillä korkeudella tehtiin pari vikaa toistoa, että alkaa olla homma aika jännän äärellä. Tänään pari ekaa toistoa oli ihan jees, mutta sitten alkoi Huldaa hirvittää, ja se plänttääntyi taljaksi siihen keinun kriittiseen kippauskohtaan. Saa nähdä helpottaako ensi kertaan mennessä kun asia saa hautua, vai pitääkö palata pykälää matalammalle.

Suunnitelma oli eniveis pysyä nyt tässä korkeudessa pidempään. Niin kauan, että siitä tulee oikeasti kiva ja varma, ja siitä voi taas lähteä hilaamaan keinua ylemmäs. Herkästi palataan sille edelliselle tasolle jos vielä ensikerralla näyttää siltä, että tämä neloskorkeus on vielä liikaa. Ollaan kuitenkin kokolailla nollasta ja koko keinun kammoamisesta päästy hyvin alkuun, niin turha kiirehtiä nyt tässä vaiheessa ja pilata koko homma.

Ohjauskäppyröistä oli hinku päästä kokeilemaan uudelleen takaakierto-persjättöä sekä aloittaa päällejuoksun opetus. Koska kuitenkin on nuo pari rankkaa agivalmennusta alla pitkine ratoineen, tein 4 esteen harjoituksen, jossa pääsi ensin harjoittelemaan ensimmäistä, ja pienellä muokkaamisella toista ohjauskippuraa. Kumpikin koiralle suhteellisen suoraviivainen ja päättyi pitkään suoraan putkeen josta sai singota etupalkalle. Päällejuoksua tehtiin molemmilta puolilta, ja se onnistuikin aika kivasti. Vauhtia oli myös hyvin ja Huldalla asenne koko treenin ajan kohdallaan. :)

Ei kommentteja: