sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Porokoiran pesimisaika

Eilen käytiin hallilla tekemässä vähän tokojuttuja ja agilitya. Aloitettiin lyhyillä seuraamispätkillä, sivulletuloilla ja luoksetulolla. Hulda oli vähän turhankin kiihkeässä vireessä, mutta ainakin sillä oli hauskaa. Ja siis jos kerran on putki vaikka tarjolla, niin ihan hyvin voi luoksetulon koukata putken kautta, vaikka se olikin pari metriä sivussa suorasta luoksetulolinjasta. Mutta mitäs oli niin houkutteleva suora putki melkein matkan varrella.

Kaveri oli suunnitellut meille putkirallirataa, mutta oli sen verran pitkä rata, että ihan suosiolla sitä osissa tehtiin.


Vaikeimmat ansat Huldalle oli se luoksetulossakin koettu suora putki esim. heti 1. esteen jälkeen. Samaten sinne putkeen olis ollu niin kiva singota esteeltä nro 13. Kaikista vaikeimmaksi kuitenkin osoittautui ohjata Hulda esteelle nro 21, kun kerran se just oli hetkeä aiemmin tehty takaakiertona. Piti ihan älyttömän paljon kääntää Huldaa vastakäännöksellä 20 etseen jälkeen, että sen sai suorittamaan seuraavan esteen ihan vaan helposti etukautta. Mutta voi sitä ihanuutta, kun sitten oikein luvan kanssa sai singota loppusuoralle ja sinne niin ihanaan putkeen. Kyllä muuten irtosi hyvin maaliviivalle asti.

Loppuun tehtiin vielä parit paikkamakuut, ja niissä ei ongelmia ilmennyt.

Kuvat tämän päivän treeneistä.
Kuvien (c) Tiia Kakkonen

"Jee!"

Tänään sitten käytiin kentällä treenailemassa tokotouhuja, ja aloitettiin taas seuraamisen vireen vahvistamisella ja luoksetuloilla. Toisella vuorolla keskityttiin sitten viereen palaamisiin, kun Hulda makaa, sekä tietysti leikkimiseen.

Huomenna onkin sitten aika osteopaatille ja tsekataan Hulda vielä läpi taannoisen kohellusvammansa takia. Fyysisesti se on kyllä tuntunut olevan ihan kunnossa, mutta jonkinlaista valeraskautta se kehittelee, sillä se petaa ihan julmetusti joka paikassa, pesii sohvannurkassa ja kaivelee pesimiskoloja myös pihalle. Välillä se saattaa nuolla jotakin lelua kuten pentua, mutta ei hirveästi ole vielä hoivannut mitään tiettyä/tiettyjä lelu(j)a.

Huominen on samalla välipäivä treenaamisesta, jonka jälkeen ajattelin vielä tiistaina ja keskiviikkona tehdä jotakin pientä treeniä, mutta sitten torstai ja perjantai on pyhitetty lepäämiselle. Se onkin sitten enää 6 yötä tokokokeeseen, kun ensiviikon lauantaina korkataan ensimmäinen tokokoe! Jos pehmo- tai vinkulelupentuja ehtii syntyä, niin toivottavasti ne on sitten vieroitettu ennen koetta...





Etsi kuvasta lihapulla
"Vapaa!"

Ei kommentteja: