tiistai 5. syyskuuta 2017

Kuokkavieraina tokotreeneissä

Saatiin tänään Huldan kanssa kuokkia Pirkanmaan Käyttökoirien tokotreeneissä. Treenailtiin isolla kentällä pareittain, eli kentällä oli yhtäaikaa vieraita koiria, mutta parin kanssa treenattiin vuorotellen ja katsottiin toisen tekemistä. Meidän treenipari olikin jo entuudestaan tuttu, Armaksen sisko Lahja ohjaajineen.

Seuraaminen

Hulda aloitti perusasennoilla ja seuraamisella. Aluksi vähän autoin Huldaa suoraan perusasentoon, ja sitten hetki vain oltiin. Hulda pysyi tänään melko hyvin istumassa, eikä jumpannut oikeastaan ollenkaan tässä. Kun istuminen sivulla onnistui, tehtiin siitä seuraamisen liikkellelähtöjä. Lopuksi vielä kaverin liikkuroimana pieni seuraamiskuvio. Hulda oli ihan tosi hyvässä vireessä ja teki tarkkana hommia. Oikeastaan ainoa kömmähdys kävi seuraamiskaavion pysähdyksessä, kun Hulda katsoikin muualle ja seuraava liikkellelähtö ei ollut kovin hyvä, mutta parissa askeleessa Hulda hyvin korjasi itsensä oikeaan paikkaan ja teki hyvää seuraamista pienestä virheestä huolimatta.

Liikkeestä maahan + kierto

Toisella kierroksella tehtiin liikkeestä maahanmenoja. Ensin taas peruutellen Huldan edellä ja kun ne sujui, niin sivulla oikein päin kulkien. Nämä sujui paremmin kuin mitä ne tähän asti on sujuneet ja maahanmenot olivat nopeita. Palkkasin lähes kaikki paria toistoa lukuunottamatta heti Huldan mennessä maahan, eli en jatkanut siitä enää matkaa.

Kentällä oli tötsä kiertämistä varten, joten vähän semmoisena bonushupina päätettiin kokeilla sitä pitkästä aikaa. Aloitin melko läheltä, mutta matkaa sai lisätä pariinkin otteeseen ja Hulda pinkoi ihan tosi innokkaasti tehtävää. Palkkasin kaikki kierrot heittämällä lelua itsestäni vasemmalle takaviistoon, jolloin kierrotkin olivat tiiviitä.

Kaukokäskyt + paikkamakuu

Kolmannella vuorolla tehtiin kaukokäskyjä ja otettiin loppuun paikkamakuu porukassa. Hulda edelleen on kaukoissa kovin innokas menemään maahan ennen aikojaan, mutta todettiin sen seuraavan niin tiiviisti mun kättä, että jo siinä vaiheessa kun lasken käden istu-käsimerkin jälkeen alas, niin Huldakin painuu maahan. Lisäksi olen palkannut Huldaa lähes jokaisesta asennonvaihdosta, ainakin jos ne on siis kelvollisia. Kokeiltiin ottaa useampi asennonvaihto putkeen, ja kun sitä palkkaa ei tullut ihan jokaisesta vaihdosta, niin Huldakin malttoi keksittyä paremmin ohjeistukseen. Esim. istu-maahan-istu-maahan toimii ihan hyvin. Toki palkkasin välissäkin varsinkin jos tuli joku erityisen ponnahtava ja hieno istumaan nousu.

Tänään saatiin sitten ihan oikea useamman koiran paikkamakuu. Hulda alkaa jo istua perusasennossa varmemmin, mutta maahanmenoa pitää vielä harjoitella kahdeltakin kantilta: Jotta se menee maahan suoraan ja pysyy siellä sivulla ollessaan. (Liikkeestä maahanmenossa suoruusongelmaa ei ole, kun mun matka jatkuu kokoajan eteenpäin). Mutta tämä ei sikäli ole mikään ongelma, vaan ihan puhtaasti treenin vähyydestä johtuva juttu. Hulda makasi hyvin paikallaan, kerran aavistuksen kallistui lonkalleen ja kerran laittoi pään maahan, jonka taas hetken päästä nosti ylös. Paikkamakuuaika oli noin minuutin ja matka noin 20 m. Toki yksitellen tehtävää istumaan nousua Hulda ei jaksanut odottaa, vaan pomppasi ylös kun olin hetken seissyt sen vierellä. Eli treeniä, treeniä vaan. :)

Treenien päätteeksi lähdettiin Lahjan ja Virpin kanssa pienelle hihnakävelylle, jonka jälkeen tytöt sai vetää kentällä muutaman kierroksen rallia keskenään.


Lahja ja Hulda
(C) Virpi Rannikko

Ei kommentteja: