tiistai 27. joulukuuta 2016

Armaksen suolistotulehdus

Armas on taas oireillut suolistovaivaa. Viimeksi syyskuussa sillä oli lievä suolistotulehdus, joka kuitenkin vaati Tylosiinia parantuakseen. Nyt oireiluna on parin viikon ajan ollut ajoittaista vatsan löysyyttä tai ripulointia, sekä sitä hirveää (ja haisevaa!) piereskelyä. Juuri kun Inupekt Fortella ja Biopakilla saa vatsan rauhoittumaan, niin homma alkaa alusta.


Jouluna meillä ei koirat saaneet mitään normaalista poikkeavaa, mutta tottakai sen pitää olla juuri joulu ja pyhät ja viikonloppu kun vaiva pahenee. Joulupäivänä Armas ei ehtinyt edes pyytää ulos, kun kakat tuli jo matolle. Viime yönä Armas oli kovin kipeä ja sitä oksetti. Aamulla otin heti yhteyttä eläinlääkäriin ja saatiin Tylosiinia suolistotulehdukseen. 14 päivän kuuri, 240mg 1 tbl 2 kertaa päivässä.

Armas parka on elämänsä aikana joutunut syömään sellaiset määrät antibiootteja, ettei varmasti ole suolisto ja vastustuskyky ihan parhaimmasta päästä. Siihen vielä lämmin ja märkä talvi, niin eipä se paljon muuta tarvitse kun bakteerit ja virukset leviävät.

Jalan kanssa on mennyt nyt paremmin kun lääkityksenä menee Tramal 50mg 2 kertaa päivässä - ja sitten kolme kertaa, jos se onnistuu telomaan jalkaansa johonkin. Kuten eilen, kun olin Huldan kanssa agitreeneissä. Armas oli ollut pihalla irti ja singonnut siitä sitten aidalle vahtimaan jotakin, ja todennäköisesti liukastunut mennessään. Sen jalka kun ei ole enää ollut moksiskaan pikku pyrähdyksistä, jos alusta on pitävä. Nyt on inhottavia jäisiä kohtia siellä täällä.

Eiköhän se tuosta taas tokene, niin jalkansa kuin suolistonsakin osalta, kun lääkitään ja levätään. Jälkimmäisestä Armas on aika usein eri mieltä...


Ei kommentteja: