torstai 24. syyskuuta 2015

Kortisonin säätöä

Elmo on nyt viikon syönyt Prednisonia annoksella 10mg joka toinen päivä. Maanantaina oli välipäivä kortisonista ja Elmo pystyi pidättämään koulupäivän ajan (8h). Tiistaina sitten oli kortisonipäivä ja samaisen ajan kuluessa oli tullut pissat sisälle.

Soitin sitten Hattulan Univettiin taas kerran ja kysyin onko sillä kuinka suuri merkitys, onko kortisonia 10mg joka toinen päivä, vai 5mg joka päivä. Sovittiin, että annan Elmolle nyt tuon 5mg joka päivä. Kaapissa olikin sopivasti Oivalta jääneitä 5mg tabletteja Prednisonia. Elmon 40mg tableteista olis jo liian hankalaa murtaa sopivia 1/8 tabletteja. Mun maailma ei todellakaan kaadu pissoihin sisällä, mutta mahtaa se olla Elmolle kurjaa pidatellä rakko ratkeamispisteessä ja sitten joutua lorottamaan lattialle. Elmo kun ei todellakaan pissaile sisälle muuta kuin äärimmäisen pakon edessä.


Eläinlääkärin kanssa pohdittiin, että jos tuo edellinen annos on vielä pissattanutkin, niin se voi myös vielä väsyttääkin. Muutenhan Elmo on ollut kokolailla hyvä, mutta vähän alavireinen. Jos Elmo nyt on hyvävointinen 5mg annoksella ja oireet pysyy kurissa, niin voi viikon-kahden kuluttua laskea kortisonia jopa annokseen 5mg joka toinen päivä. Muuten olis sitten kontrolli suunnitellusti 3 viikon kuluttua.

Tähän vielä omaan muistiin lista Elmon kortisoneista:

Prednison 26.8. alkaen

1. viikko: 40mg / vrk
2. viikko: 20mg / vrk
3. viikko: 10mg / vrk
4. viikko: 10mg joka toinen päivä
5. viikko: 5mg / vrk

Ei kommentteja: