lauantai 25. huhtikuuta 2015

Lammaspaimennus

Olimpa onnekseni hereillä lauantaiaamuna klo 6.30, sillä siitä puolen tunnin päästä kilisi puhelin, jotta olisi peruutuspaikka lammaspaimennukseen. Alkaen kahden tunnin kuluttua. Somerolla. Jooooo!

Äkkiä kupillinen kahvia naamaan, Elmo kyytiin ja nilkka oikosenaan Somerolle. Kirosin matkalla etten tajunnut ottaa loppuja kahveja termariin mukaan. Tajusin sentään napata kaapista tölkillisen persikoita ja tummaa suklaata.

Paikan päällä oli onneksi kahvitarjoilu ja kaksi minuuttia jopa etuajassa kurvattiin paimennuskoulun pihaan. Ja vasta sittenhän mä tajusin, että paikka vilisi edesmenneiden koirieni sukulaiskoiria. Tulipa siinä salaa päivän aikana tirautettua pari kyyneltäkin Ruuta ja Oivaa kaivatessa. Mutta! Onneksi meillä oli kuitenkin hurjan mukava päivä, niin ei tarvinnut sen enempiä sitten vetistellä.

Ekaa kertaa pellolla, aito lammaspaimen tarkkailee tilannetta
ja turvaa pahojen tilanteiden varalta.
(Joita ei tietenkään tullut - Hyvä Elmo!.)

Opetuksessa


Kiertää!


Elmo lammasten vaatteissa. :D

Valmis! :)

Elmoa eka kierros pienessä aitauksessa viidellä lampaalla paljon napannut - kuten ei viime kerrallakaan. Elmo mielummin notkui aidalla vikittelemässä tyttöjä tai nuuhkuttelemassa aitauksen pohjaa. Toiselle kierrokselle saatiin sitten n. 10 lammasta ja koko pelto tilaa. Ja siitä se lyyti sitten alkoi kirjoittaa. Enemmän tilaa, enemmän liikettä, enemmän töitä Elmolle jotta viitsii vaivautua! Ja hyvin se sitten tekikin! :)

Saatiin kotiläksyksi opettaa oikealta ja vasemmalta kiertäminen "tottelevaisuusliikkeenä". Sillä ajatuksella, että sillä Elmo toimisi aitauksessa sen verran, että saadaan kuljetettua lampaat ulos portista, koska pellollahan se sitten toimii ihan hyvin. Tänään ei nimittäin pikkuaidassa nähty muuta kuin perässä hiihtelyä.

Ja sitten niitä ihanaisia sukulaiskoiria:

Toi
(Oivan veli)
Toi
Toi

Ukko
(Oivan veli)

Urban
(Ruun lapsi)

Oona
(Ruun lapsi, Oivan äiti)

Ja vielä Urban, joka tahtoooooOOOOO! :D

Ei kommentteja: