torstai 10. heinäkuuta 2014

Elmo lammaspaimenena

Tänään oli sitten paimennushommia Woollandiassa! Elmo pääsi pyöröaitaan vapaana lyhyt naru perässään. Elmolla oli kivaa! Elmo reippaasti kiersi lampaita, ja vähän meinas välillä lähteä lapasesta ja joku lampaista eksyi laumasta. *viheltelee* Mun mielestä touhu näytti melkein liian vauhdikkaalta, mutta hyvin se kuitenkin kiersi lampaan taakse tuoden sen taas kohti muita, eikä kouluttaja näyttänyt olevan millänsäkään. Joten ihan hyvin se sitten kuitenkin meni.

Toisella yrittämällä oli jo isoimmat höyryt päästelty ja odoteltu helteessä. Elmo pääsi aitaan ilman hihnaa. Minä kompuroin lampaissa, ja Elmoa alkoi kyllästyttää kun elukat liikkui liian hitaasti (tai siis ei liikkuneet juuri ollenkaan). Porokoirat kuulemma helposti kyllästyvät, jos vauhtia ei ole. Porojen paimentaminen on kuitenkin aika erilaista kuin lampaiden paimennus.

Yritettiin siis toisenlaista lähestymistapaa, ettei mun oma sählääminen pilaa koko hommaa. Tulin Elmon kanssa kauemmas lampaista, ja kannustin sitä itse liikkumaan lampaita kohti. Aika vetämätöntä oli homma jo siinävaiheessa ja kieli roikkui metrin, mutta kyllä se (laiskahkosti) lähti hommiin kuitenkin. Ja kiersipä ihan oma-aloitteisesti lampaiden taakse, ja pian ne olivatkin jo minun jaloissa. Tätä otettiin muutama kerta, ja tämän kerran helteiset paimennukset oli sitten siinä.

Kyselin vielä lopuksi kouluttajalta, että miten se Elmo nyt loppuviimein sitten meni. Kuulemma ihan hyvin noin nuoreksi koiraksi, ja kokoamistaipumusta ihan selkeästi on. :)

Ei kommentteja: