perjantai 16. elokuuta 2013

Rokotuksilla

Tänään saatiin vihdoin rokotukset. Eläinlääkäri-parka joutui kysymystulvaan, kun olen tätä Oivan diagnoosia tässä pari päivää pureskellut.

Nyt on pauttiarallaa kolmeksi kuukaudeksi Tylosiinia hankittuna, aavistuksen tujumpaa kuin aikaisempi. Lääkäri meinasi että kyllä tuo vahvempikin menisi Oivan kokoiselle koiralle, niin ei tarvitse pilleriä pilkkoa. Ja on se helpompaa tunkea kurkkuun yksi tabletti kerrallaan, kuin puolitoista. (Aiemmin 120mg 1,5 tbl kahdesti päivässä. Nyt 240mg 1 tbl kahdesti päivässä). Varsinkin kun ne vaan on tungettava kurkkuun, kun ei tuon allergianappulan kanssa ole oikein mitään mihin niitä piilottelisikaan. Onneksi Oiva ottaa pillerit ihan nätisti. Tai pakkohan se on, kun ei ole vaihtoehtoja.

Itseasiassa Oivan paino oli taas laskenut melkein 16 kiloon (16,7 kg --> 16,2 kg). Ei siinä ole kyse kuin puolesta kilosta kahdessa viikossa, mutta on se tähänkin asti toiminut melko hyvänä mittarina mitä tuleman pitää. Lisäksi lievää oireilua on edelleen, vaikka yleisvointi on ihan hyvä ja reipas. Oiva ajoittain vähän nieleskelee ja olen huomannut että se kirputtaa kylkiään tietystä kohdasta. Muuten se ei ole nyt kutissut, joten mahaoireiluun se todennäköisesti viittaa.

Lisäksi saatiin kortisonia (Prednison) ja siihen annostusohjeet kotiinviemisiksi. On sitten valmiina jos tarvitaan, mutta ainakin 2 viikkoa pitää olla väliä tämän päivän rokotuksen ja mahdollisen kortisonin aloituksen kanssa. Mutta pari viikkoa vielä onkin niitä mahansuojalääkkeitä, että eiköhän me pärjätä ainakin sen aikaa, ja toivottavasti pidempäänkin ilman kortisonia. Aika näyttää.

Ei kommentteja: