torstai 12. heinäkuuta 2012

Ruun tokokurssi

VALKK alkeisjatko TOKO-kurssi 10.7.

Ilmoittauduin mukaan Valkeakosken kennelkerhon tokokurssille. Alkeisjatkokurssilla oli tilaa, ja sanoinkin ettei kurssin tasolla ole väliä. Ruu yksinkertaisesti rakastaa tokoilua yli kaiken, joten se on ihan se ja sama mitä siellä tehdään. Pääasia että päästään harrastamaan, ja vieläpä tässä lähellä omalla kylällä. :)

Aloitimme luoksepäästävyydellä. Istutin Ruuta sivulla nakki kourassa, ja reaktio oli odotetunlainen. Ruu katsoi minua ja haukkui, koska sitä ärsyttää mokomat häiritsijät kesken työnteon. Ei kuitenkaan juurikaan liikkunut paikaltaan.

Seuraavaksi otettiin seuraamista hihnassa meille ihan uudella tavalla. Eli koutsi käskytti seuraamisen, jonka kaikki tekivät samanaikaisesti. Lähdettiin siis liikkeelle rivistä noin 3m väleillä. Ruu seurasi todella hienosti! Se oikein liimaantui kontaktinsa kanssa kiinni mun vierelle, paikkakin oli hyvä. Vähän se haukkui, mutta aika vähän. Sitä ei yhtään haitannut ympärillä olevat kanssatokoilijat, vaikka ryhmässä olikin isoja koiria, mm. jokin mastiffi (?) jonka ajattelin ainakin aiheuttavan Ruulle päänvaivaa.

Meidän ohjaaja sanoi ettei näin ekalla kerralla hirveästi puutu meidän tekemisiin, vaan haluaa nähdä mitä osataan ja miten ollaan tehty. Sanoi kyllä että "Se seuraa todella hienosti, vaikka vähän se kyllä haukkuu...". Ai mitenniin olen kuullut saman ennenkin? Ruu sitäpaitsi haukkui todella vähän! :D

Luoksetulot otettiin yksitellen rivistä poispäin ja takaisin omavalintaisella matkalla. Ruu teki hyvin, vähän ohjasin lopun perusasentoon. Takaisin riviin kutsuessa otin pari askelta taaksepäin vauhdin lisäämiseksi.

Sitten otettiin yksitellen liikkeestä maahanmeno ja seisominen. Odotusajan istuskelin nurmikolla, niin Ruukaan ei käynyt kierroksilla eikä haukkunut, vaan odotti maltillisesti. Omalla vuorolla lähdettiin siis ihan kylmiltään kokeilemaan taas mitä Ruu muistaa. Maahanmeno tapahtui laskeutuen parin askeleen aikana, eli Ruuksi vähän hitaasti, mutta tapahtui kuitenkin. Palkkasin maahan ja vapautin ilman loppuperusasentoja. Toinen kerta meni vähän paremmin.

Ruu alkoi kuumua ja kun oltiin lähdössä liikkeelle tekemään seisomista, Ruu edisti ja haukkui ja mä astuin sen tassun päälle. Sitten se tietty haukkui vielä enemmän. Seisominen meni käsimerkin kanssa tosi hyvin ja kokeilin mitä tapahtuu ilman käsimerkkiä. No ei pysähtynyt. Tehtiin siis käsimerkin kanssa ja sillätavalla sujui oikein hyvin. Palkkasin ja vapautin taas ilman loppuperusasentoja.

Lopuksi vielä hyppy. Ruu teki kaiken niinkuin oppikirjasta, mutta aina on toki olemassa jokin MUTTA. :D Ruu hyppää ja kääntyy jo osittain hypätessään jolloin lopputulos on se että se lähestulkoon seisoo kiinni esteessä. Tätähän on tehty myös namialustalla, mutta melkolailla ilman hyötyä. Se jää kauemmaksi jos se olettaa että toisella puolella on jotakin. Voisin ensikerralla kokeilla heittää pallon heti koiran perään, jolloin se ei oleta toisella puolen olevan mitään, mutta lähtee toivonmukaan pallon avustuksella kauemmaksi. Katsotaan mitä saadaan aikaan. :)

Palautteeksi saatiin että tosi hienosti se osaa ja tekee, vähän vaatii joihinkin liikkeisiin muistuttelua. Haukkuuhan se joo, mutta siihen nyt ei sen kummemmin puututa jos ja kun se ei mua häiritse, ja tavoitteetkin on vaan puuhastelussa eikä kisoissa. :) Oli kyllä tosi mukavaa meillä molemmilla!

Ei kommentteja: