tiistai 10. heinäkuuta 2012

Ruun ell & Tuhkistreffit

RUUN LÄÄKÄRIREISSU

Alkoi perjantai melko kiireisesti. Aamulla kirmasin ensin itse labraan, jonka jälkeen aloin hommata Ruulle aikaa lääkäriin. Sillä oli pari kertaa jäänyt pissa jalannoston jälkeen vähän valumaan, ja torstaina se ei enää suostunut hyppäämään mihinkään. Sängylle kun lopulta hyppäsi niin vinkaisu siitä sitten seurasi. Muutenkin olemus hieman apaattinen.

Päästiin onneksi heti aamupäivästä lääkäriin Vethaussiin. Ohje oli ottaa pissanäyte mukaan. 4 jalannoston yhteissaldo oli vaivaiset lirut, kun pari tuntia aiemmin oltiin oltu aamupissalla. Kyllä siitä jonkunlainen näyte kuitenkin sitten saatiin. Eturauhanen ei ollut mitenkään järin aristava, eikä pissassa ollut tulehdussoluja, vähän siittiöitä kylläkin. Tiedä sitten miten vaikuttaa se ettei pissa varmaankaan ollut kauaa ollut virtsarakossa.

Anaalirauhaset kylläkin olivat ihan täynnä ja kovin kipeän oloiset. Sinänsä ei yllätys, kun sen ehti maha pari kk olla aavistuksen löysemmällä hurjien lääkitysten takia. Onneksi sekin asia on paranemaan päin. Anaalirauhaset siis tyhjennettiin.

Hoidoksi saatiin "tehostepiikki" Tardakkia. Kastraatio on ajankohtainen sitten hetimmiten kun saadaan vielä veriarvoja kontrolloitua, että kaikki on varmasti palautunut normaaliksi. Viikonlopun yli myös pieni kuuri kipulääkettä, Loxicomia löytyikin valmiiksi jo kotoa.

Ruun kasvattaja onneksi riensi hätiin ja lainasi rahat meidän eläinlääkärireissuun. Ei tarvinnut venyttää käyntiä alkuviikkoon tai muuten tuskailla mistä rahat just siihen hätään. Ihanaa kun kasvatit ovat tärkeitä vielä sittenkin, kun niistä on otetty "hyöty irti". :) Suurkiitos siis Kaisalle!

TUHKISTREFFIT

Ruu siis sai jäädä parantelemaan vointiaan Wellun hellään huomaan ja me Oivan kanssa suunnattiin Tuhkavuorelaan. Mitäs siinä sen kummempaa: Hyvää seuraa ja paljon naurua. Koirilla kavereita ja Oivasta ei lopu patterit ehkä ikinä. :D

Oiva rrrrrakastaa Meriä

Oiva ja Runo
Kuvat (c) Kaisa Hurme

Ei kommentteja: