sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Nuorena on aloitettava...

...valitettavasti. Oiva säikäytti eilen. Alkoi päivällä oksentaa ja yökkäillä. Oksentelua ei ihan hirveästi ollut, mutta yökkäilyä vähän väliä. Ruoka maistui, mutta kakka ei tullut. Myöhemmin yökkäily loppui ja Oiva oli ihan reipas. Illalla yökkiminen alkoi uudelleen ja Oivalla oli selkeästi tukala olo. Kakat se oli vääntänyt viimeksi aamulla ja kello läheni iltakahdeksaa. Oiva oli hereillä, mutta pötkötteli vain. Ei edes vessaan yrittänyt änkeä mukaan, jonne se kipittää aina ihan tikkana jos ovi vähänkin raottuu.

Kotihoitona olin antant piimävettä ja tehobaktia. Yhdeksältä lähdettiin Vethaussiin. Hätävarjelun liioittelua tai ei, mutta katseleppa itse pikkuruista 9 viikkoista naperoa joka hädissään vaeltaa ympäriinsä jä yrittää oksentaa. Sontiminenkin tuon ikäiseltä pitäisi luonnistua kokolailla joka ruokailun jälkeen.

Vethaussissa Oiva laitettiin röntgeniin, se kun yrittää aina syödä kaiken. Vierasesinettä ei onneksi ollut, mutta kaasukertymää ja ärtynyt suoli. Jotakin sopimatonta on pikkuherra siis ehtinyt popsia pihalla. Vähän oli kuivumistakin, vaikka olin sen mielestäni aika hyvin saanut juomaan. Nestettä siis nahan alle ja kipulääkettä kyytipojaksi oloa parantamaan.

Oivan mielestä nesteytyspiikit ja kipulääkepiikki oli ihan pala kakkua, kamalinta oli naperon mielestä olla paikallaan röntgenissä. Rääkyminen oli melkoista. Ei kovin yllättävää.

RC Intestinal-ruokaa saa muutaman päivän syöttää (tehobaktilla höystettynä), sitä kun sattuu kaapissa säkinpohjat olemaan Ruun jäljiltä. Tohtori myös varoitteli että ripulin saattaa tästä vielä kehittää kun tulostetta alkaa tulemaan.

Kotona Oiva nukahti kokolailla heti olkkariin omalle tyynylleen. Myöhemmin kävi tulosteet vääntämässä paperille (JEE!!!) ja painui takaisin unille. Taisi salaa Ruutakin vähän huolestuttaa, se kun jäi Oivan kanssa nukkumaan olohuoneeseen. Ihan vaan varmuuden vuoksi. <3

Ei kommentteja: