sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Suunnitelma

Operaatio "Pelastakaa Ruu Peloilta" alkakoon.

1. Koirat erikseen ulos. Tällöin pystyy keksittymään vain yhteen koiraan ja sen pelkoihin. Tällä hetkellä koirat eivät muutenkaan ulkoilisi kuin viikonloppuna yhdessä, joten aamu-ulkoilun voi hoitaa erikseen kun ei ole edes kiire kouluun/töihin. Suositaan reittiä suorinta tietä pikkumetsään. Varotaan myös Vili-koiraa joka saattaa ponkaista B-rapun ovesta täynnä... hmm... virtaa. Kierretään siis pihan reunalta nurmikkoa kauniisti talloen. Noh, ei se nurmikkokaan kaunis ole. Päivälenkki joko erikseen, yhdessä mutta molemmilla koirilla oma taluttaja tai sitten pakataan koirat autoon ja huristellaan metsään jossa muita ei ole. Petri hoitaa yleensä iltalenkin niin myöhään, ettei muita koiria ole liikenteessä. Ohjeistuksena kiertää silti ne muut mahdollisimman kaukaa jos sellaisia sattuisi olemaan.

2. Samat tutut reitit. Suositaan siis pissatukseen suorinta tietä pikkumetsään missä voipi mukavasti nuuskutella mättäitä ja merkkailla puita. Namien piilotukseen myös oiva alusta, sammaleesta joutuu vähän jo etsimäänkin. Päivällä pidempää lenkkiä varten kannattanee suosia vastakkaista suuntaa ja suolijärven metsää. Ylitettävänä pururata jossa voi kulkea muita koiria, mutta metsää piisaa pakoreitiksi ympärillä. Samoin pyörätieosuus on pyörätietä autotien molemmin puolin joten pystyy vastaantulevat koirat väistämään. Suolijärven metsässä mahdollisuus olla irti.

3. Kohtaaminen. Kun muita koria sitten on näköpiirissä, ollaan siinä vaiheessa toivon mukaan tarpeeksi kaukana. Pysytään kaukana tai otetaan tarpeen mukaan lisää välimatkaa. Tavoite on jotta kiskominen ei ala eikä karvat nouse, eli liikaa ei saa pelottaa. Puhumattakaan räyhäämisestä. Hyödynnetään Ruun työskentelyintoa ja annetaan sille tehtävä. Joko ripotellaan nameja (joita on aina mukana!) maahan ja kehoitetaan etsimään, tai pyydetään Ruu istumaan ja palkataan istumisesta. Näissä on varmistettava ensin ettei jäädä tientukkeeksi jos takaa tuleekin koiria tms. Koiran poistuttua näköpiiristä ollaan niinkuin ei oltaiskaan ja jatketaan omia juttuja.

4. Muutto ja rauhoittavaa? Muuton yhteydessä lykätään uuteen kämppään D.A.P.it seinään. Tiedustellaan myös eläinlääkäriltä heti huomenissa voisiko Otolle antaa jotakin rauhoittavaa kuurina muuton yhteydessä. Samalla tiedustellaan mahtaisiko Ruulle auttaa samat tropit ohitteluun (ja miksei myös muuton stressiin). Omana ajatuksena jokin "mieto luonnontuote" kuten Valeriana, Serene UM tai Rescue Remedy.
Uudessa asuinpaikassa etsitään myös hyvä ja mahdollisimman turvallinen ulkoilureitti. Ja toivotaan kädet kyynärpäitä myöden ristissä ettei siellä ole näin paljoa koiria kuin täälläpäin.

Ei kommentteja: