lauantai 10. helmikuuta 2018

Taidoggaan tokossa ja kotihallilla

TAIDOGAS

Eilen käytiin tokoilemassa Koirapalvelu Taidoggaan kuutamovuorolla, kun olin ostanut yksittäisen tokovuoron ALO-AVO tasoiseen ryhmään. Tai onko nyt klo 20-21 niinkään kuutamovuoro, mutta kotona oltiin kuitenkin vasta melko myöhään, kun treenimatka oli 100km suuntaansa.


Huldalle ehdottomasti ei sopisi jatkuvasti treenata tavalla, jossa kaikki hengaillaan tunti kentällä ja tehdään hommia, mutta välillä sekin on ihan hyödyllistä. Kokeissakin kuitenkin monesti joutuu vuoroaan odottelemaan, ja on hyvä joskus vähän treenata kestävyyttäkin. Toki ei koko tuntia paukutettu hommia, vaan välillä Hulda makasi taukomatollaan (joka sekin toki on tehtävä) ja välillä sitten ihan ilman mitään käskyä istuskeltiin yhdessä ja katseltiin muiden touhuja. Aiotaan kyllä mennä jossain kohti uudelleenkin!


- Sulla on tänään ihan ikiomat treenit
ilman lastentarhaosastoa.
- Whaat mama? Riiiili? OMG!
Sivulletulo
Aloitettiin etujalkatargetin kanssa sivulletuloilla. Aluksi se sujui hyvin, mutta yhtäkkiä Huldalle tuli jokin hartialukko ja se tarjosi sinnikkäästi takaakiertäen sivulletuloa. Helpotin tehtävää ottamalla sen sivulle lähempää ja auttamalla pari toistoa, jonka jälkeen homma taas sujui. Ilman targettia Hulda vielä jää helposti vinoon, ja joskus targetillakin se ei tule ns. perille asti vaan jää auki. Sain ohjeeksi odottaa hieman kauemmin, että korjaako Hulda itse itsensä suoraan, jolloin sitä pääsee palkkaamaan, vai pitääkö ottaa kokonaan uudestaan. Yleensä olen ottanut uudestaan, mutta kappas! Kun malttoi antaa hieman aikaa, niin Hulda korjasi itse itsensä. Aina parempi jos se itse miettii mikä tarkalleen on se asento, josta palkka tulee.


Seuraaminen

Seuraamisessa naamapallo ei ollutkaan se superpalkka, niinkuin kotihallissa. Vaikka Hulda leikki, niin ilmeisesti kuitenkin vieras paikka ja vieraat koirakot sen verran toivat uutta häiriötä, että namipalkka oli selvästi paras. Koulttaja levitteli 15 pehmolelua pitkinpoikin hallin lattiaa, ja siinä sitten seurattiin niiden seassa pujotellen. Näytin Huldalle ennen liikkeellelähtöä, että lihapullaa on tiedossa, mutta seuratessa palkka ei ollut näkyvillä. Hulda teki ihan törkeän hyvin! Tuli tehtyä paljon käännöksiä, sillä aina oli joku pehmolelu tiellä. Käännökset sujuivat tosi hyvin, ei olisi kyllä paremmin voinut mennä.

Paikkamakuu

Tehtiin porukalla paikkamakuu. Hulda ei ole paikkista tehnyt sitten lokakuun tokokokeen (jossa se meni erinomaisesti), joten päätin ottaa varman päälle ja helpottaa. Otin välimatkaa vain 10 askelta. Kouluttaja käveli suhisevien tuulihousujensa kanssa koirakkorivin edestä ja takaa, ja meni sen jälkeen istumaan lattialle muutaman metrin päähän reunimmaisena makaavasta Huldasta. Paikkamakuuaika oli minuutin ja Hulda teki hienosti. Hulda pysyi hienosti maassa kun palasin sen viereen ja vapautin sen suoraan siitä ja palkkasin.

Ruutu

Viimeiseksi tehtiin vielä ruutua. Vieras ruutu vieraassa hallissa ei aiheuttanut mitään ongelmaa. Tai ongelmaa saatiin aikaiseksi kyllä, mutta se liittyi täysin Huldan ennakointiin. Tai tarkemmin siihen, että mä teen aina samanlaista yllätyksetöntä treeniä, joka saa Huldan ennakoimaan. Vasta viimeaikoina olen lisännyt ruutuun maahanmenon, ja sitä on sitten tullut tehtyä siitä lähtien lähes joka kerta, mutta nyt jos halusinkin palkata sen pelkästä seisaallaan odottamisesta, se ennakoi vahvasti maahanmenoa. Lisäksi se tuntui yhdistävän, että jos alustalla on nami, niin voi jäädä käskystä seisomaan, mutta jos namia ei ole, se painui heti maahan. Tähän pitää kiinnittää huomiota ja muistaa usein palkata myös ne pelkät odottamiset. Se maahanmeno kun kuitenkin on onnistunut ihan joka kerta käskyllä.

KOTIHALLI

Regina

Tänään mentiin sitten aamupäivällä kotihallille. Regina harjoitteli taas kiertoja ja putkea, sekä niiden yhdistelmää. Mini-kong-tennispallot ovat nyt kova hitti. Välillä palkkaan suorituksen jälkeen kahden lelun leikillä, ja välillä vaihdan pallon kuivaruokanappulaan. Tylsään kuivaruokaan siksi, että oikein superherkut vähentävät kiinnostusta palloon, mutta oma ruoka riittää kuitenkin vaihtarin tekemiseen. Varsinaiset namipalkkaukset teen kuitenkin nakilla/lihapullalla.
Tehtiin myös imuttamista lihapullalla, sekä sivulletuloja parin askeleen "seuraamisen" yhteydessä ja siinä namista luopumista. Loppuun tehtiin myös vähän pomputtamisia, koska Reginan mielestä ne on huippuhauskoja, ja mun mielestä on hauska katsella sen pomppimista. Win-win tilanne siis. :D

Hulda

Huldalla pidin treenit suht kevyinä, sillä oltiin illalla vasta niin myöhään kotonakin edellisistä treeneistä. Aluksi kokeilin putken pimeään kulmaan lähettämistä ja sieltä tiukasti takaisinpäin kääntymistä. Viimeksi näitä tehdessä Hulda oli kovin tönkkö ja hidas kääntymään, mutta muutama päivä sitten ollut osteopaatin käsittely kyllä paransi kääntymistä huomattavasti. Lisäksi näytettiin ihan parin toiston verran kaverille takaakierto-persjättöä, kun harjoittelevat niitä myös, mutta eivät päässeet viimeksi ollelle kurssikerralle. Toisella toistolla tehtiin kuutta keppiä ja leikittiin.


Ei kommentteja: