perjantai 16. helmikuuta 2018

Agilitykurssin 3. kerta + Reginan agivartti

Regina

Regina aloitti eilen omalla agivartillaan juoksarien opettelun. Toki se on vielä niin pieni ja kesken kasvun, että toistaiseksi Regina siis lähinnä opettelee juoksemaan suoraan mattoa pitkin eteenpäin laukalla. Ja siis ihan tukevasti maassa, ei vielä missään esteellä. Palloista on tullut ihan supersuosikkeja, ja se on hyvä tätä juoksaria ajatellen tässä vaiheessa.

Lisäksi tehtiin hävän siivekkeen kiertoa. Lisätään siihen pikkuhiljaa mun liikettä siten, että vaikka lähden itse jo liikkumaan, niin Regina malttaa ensin suorittaa tehtävänsä loppuun ja kirmata vasta sitten mun suuntaan. Ihan lupaava alku ainakin, hyvin kesti mun sivusuuntaisen liikkeen poispäin suoritussuunnasta, mutta toki se aluksi tehtiin vasta sitten, kun se on juuri alkamassa kiertää siivekettä. Loppuun paukuteltiin vielä vähän keinua, eli kun keinun pää oli inan irti maasta, niin siihen koskemisesta palkkaa.

Hulda

Hulda aloitti kuvan mukaisella pätkällä, jossa vähän yhdistyi aiemmin opeteltuja juttuja. Valkoisilla numeroilla 2-3 väliin persjättö ja neloselle takaakierto-persjättö. Ajattelin, että olisi enemmänkin ongelmia ehtimisen kanssa, mutta kun vain luotin Huldaan ja  pistin töppöstä toisen eteen, niin ehdin itseasiassa oikeinkin hyvin. Mustilla numeroilla sitten 1-2 väliin valssi ja kolmoselle japanilainen. Sujui ihan tosi hienosti! Kouluttaja meinasi, että meille pitäisi vaikeampia harjoituksia ilmeisesti tehdä, mutta olin kyllä vallan tyytyväinen näihin. Liian vaikeat latistaa Huldan itseluottamusta, ja jos nyt kolmella treenikerralla ikinä on tehty takaakierto-persjättöä ja yhdellä ominpäin japanilaista, niin kyllä nämä on meille vallan sopivia harjoituksia.


Sitten puomille kontakteja ihmettelemään. Jos Huldalla onkin A:lla jokin ajatus 2o2o:sta, niin puomilla se ei ole ikinä ollut kovin vahva, ja nyt useamman kuukauden kontaktitauon jälkeen ei ollut enää sitä vähääkään. Huldan mielestä iloisesti läpi loikkaaminen ja maahanmeno puoliväliin (!) puomin alasmenoa olivat kokolailla yhtä hyvät ehdotukset, mitä sillä oli tarjota joten... Tätä saatiin nyt kotiläksyksi kokolailla alusta asti.

Keinuhan meillä on ollut kamalan jännä laite alusta asti, ja vaikka Hulda sen jo matalimmassa asetuksessa jotenkin rohkenee menemäänkin, niin aloitettiin nyt sama "bang game" kuin Reginan kanssakin. Kyllähän mä sitäkin olen joskus yrittänyt, mutta koittanut harpata siinäkin liian isoja harppauksia, enkä ole malttanut odottaa koiran itse tarjoavan oikein mitään. Jos nyt saataisi tästä kiva keinunpaukutuspeli, niin jospa se rohkeus sieltä löytyisi. Treenikaveri lohdutti, että hänen koiransa oli tutissut keinulla saaden koko keinun tärisemään, mutta tällä tavalla siitä on saatu hyvinkin rohkea epeli keinua suorittamaan. Menee meinaan sellaisella ryskeellä, ettei ikinä voisi uskoa, että on mitään ongelmaa ollut...

Ei kommentteja: