keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Agilitykurssin 4. kerta + Reginan agivartti

REGINA

Regina aloitti eilen agivarttinsa juoksarimatolla, jonka jälkeen tehtiin mutkaputken ja kahden hypyn kanssa eteenmenoa ja haltuunottoa. Ensin siis pupsi mutkaputkeen, ja kun se tulee sieltä ulos kannustetaan "Menemenemene" ja heitetään palloa siitä vielä yhden esteen yli eteenpäin. Hyppykorkeus huimat 10cm, eli matalin mitä on mahdollista siivekkeisiin laittaa. (Tänään se leiskautti kotona 60cm korkean väliaidan yli sisällä...). Tätä tehtiin mutkaputkesta molempiin suuntiin. Haltuunottoharjoituksessa otettiin putken jälkeen "Tässä"-käskyllä napero lähelle alaslaskettuun namikäteen. Palkattiin ja lähetettiin uudelleen putkeen, otettiin haltuun jne.

Näiden lisäksi tehtiin vielä kahdella esteellä kiertämis-irtoamis-valssiharjoitusta. Reginalle tää oli sikäli ihan simppeli juttu, kunhan muistin itse pitää jalkaterät oikeaan suuntaan, sekä sopivissa kohdissa liikkua ja odottaa. Kertaalleenkin kun olin ihan liian aikaisin liikkunut, ja jäkitin sitten jo paikallani Reginan siihen saapuessa, se katseli mua hetken, ja kun ei muutakaan keksinyt pisti kurretempuksi. Sitä kun sattumoisin on harjoiteltu viimeiset kaksi päivää.HULDA

Hulda aloitti pienellä radanpätkällä, jossa esteelle nro 3 tehtiin takaakierto-persjättö, sen jälkeen huolellinen ohjaus esteelle 4 oman juoksulinjan säilyessä mahdollisimman hyvänä ja siitä sitten irtoamista putkeen. Kouluttaja harmitteli, että eipä tähän nyt juuri korjattavaa jäänyt.


Mutta löytyi sitä fiksattavaakin, ja ihan niinkin yksinkertaisesta ohjauskuviosta kuin Huldan kääntämisestä valssilla. Sille on alusta asti tehty niin paljon irtoamista, että se edelleen ampuu kaikesta ensin sen viisi metriä suoraan. Tämän kun yhdistää siihen, että mä ohjaan minne sattuu, niin siinähän sitä soppaa on kerrakseen. Sain kotitehtäväksi tähän harjoitukseen painaa mieleen kolme tärkeintä asiaa:
1) Valssin ensimmäinen askel suunnattuna kohti koiran ponnistuspaikkaa. Muista jalkaterän suunta!
2) Toinen askel ei saa lähteä edemmäksi ohjaamaan koiraa venähtäneeseen käännökseen.
3) Kolmas ja viimeinen askel lähtee jo selvästi takaisinpäin.
Ja se harjoitus siis oli tämä, jossa koira käännetään esteellä valssilla sisäkautta takaisin putkeen:


Kummasti nämä ohjeet toimivat. Ihan jo oikean tiiviin käännöksen näköisiä kurveja saatiin aikaan, mutta meneehän siinä hetki saada nämä askelmerkit tulemaan joka tilanteessa selkärangasta.

Lopuksi tehtiin vielä puomin alastulon 2o2o harjoitusta. Aiemminhan paikka ja oikeastaan koko tehtävä on ollut Huldalle tosi epäselvä. Olen palkannut sen aina suoraan siihen alastulolle. Nyt sitä on lähdetty tekemään melko alusta asti uudelleen, hyödyntäen aiempaa harjoitusta, jossa vain pysähtymällä saa luvan edetä namikupille. 


Nyt sitä samaa on tuotu osittain puomille. Siivekkeet ovat vähän ohjaamassa koiraa, mutta itse pysyn koko harjoituksen ajan aivan paikallani, jotta Hulda ei ota pysähtymistä tai liikkeellelähtöä mun liikkumisesta. Pyörätän siis Huldan hihnassa puomille. Jos se pysähtyy oikein, se saa heti luvalla kirmata namikupille. Jos se jää kokonaan kontaktille, tai tulee siltä kokonaan pois, pyöräytän sen uudelleen kuvan mukaisesti alastulolle. heti kun se tekee oikein, pääsee namikupille.

Eilen oli vasta kolmas kerta kun tätä tehtiin, ja Hulda pysähtyi yhtä kertaa lukuunottamatta oikein. Se lopulta jo oikein vikisi, kun sillä oli niin kiire päästä tekemään, koska hän osaa tämän jo! Tehtiin nyt myös niin, että lähetän sen hieman taaempaa, ja pysyn siellä. Lopuksi otettiin jo hihna pois (kouluttaja oli namikupin vahtina), ja Hulda teki silti oikein! Ihan huima edistys kolmessa treenissä, kun ensimmäisellä kerralla se oli vielä ihan kuutamolla tämän asian kanssa.
P.s. Hulda kävi tänään silmätarkissa, ja ihan priima likka on siltäkin osin!


Ei kommentteja: