maanantai 1. tammikuuta 2018

Mitäs tehtäis vuonna 2018?

Tietenkin kaikista tärkein toive on pitää koirat terveinä ja hyvinvoivina, mutta jos nyt jonkinlaista harrastelutavoitetta kirjaisi ylös, niin voisi sitten vuoden päästä ihmetellä miten meni. Vuosi sitten olen kirjannut ylös anti-tavoitteita ja epäsuunnitelmallisuutta, ja siihen nähden saavutettiin aika paljonkin.

HULDA

Huldan RTK1 titteli on enää yhdestä hyväksytystä tuloksesta kiinni, joten kai me sitä kokeillaan kalastella alkukesästä vaikka sitten kertalisenssin voimin. Pari piipahdusta kokeessa kertalisenssillä taitanee kuitenkin olla koko lisenssin ostamista halvempi ratkaisu.

Agilityn viralliset kisastartit siirtyvät näillä näkymin vuoteen 2019, sillä se keinu on edelleen niin alkutekijöissään kuin joku vaan voi olla, ja kesä-heinäkuulle kuitenkin jo odotellaan juoksuja, joista Hulda on tarkoitus astuttaa. Loppuvuosi meneekin sitten Huldan osalta pentutouhuissa. Parin hyppärin takia en viitsi kuitenkaan agilityyn lisenssiäkään ostaa. Tavoitteena siis opetella keinu siihen jamaan, että pentujen jälkeen voi suunnitella kisauraa.

Toko onkin sitten aikamoinen arvotus, että mitä siinä ehditään saada aikaan. Parin viikon päästä pitäisi juoksujen jo alkaa, ja Huldalle juoksun/valeraskauden aikaan tokon treenaaminen on aika nounou. Jää siis treeniaika melko vähiin sitä ajatellen, että mahdollinen koekin pitäisi sitten käydä jo ennen seuraavia juoksuja. Tekemistä riittää kuitenkin vielä sen verran, etten taida varsinaisesti tokokokeeseen osallistumista asettaa tavoitteeksi. Se jääköön vähän sellaiseksi "mennään jos siltä alkaa näyttää" anti-tavoitteeksi. Treenata kuitenkin aiotaan sitäkin lajia. 

FH-jäljen ainoa tavoite on, että sitä tulisi edes vähän tehtyä kesän aikana.

REGINA

Reginan ainoa tavoite on se, että se huomaa treenaamisen olevan mahdollisesti eniten siistiä ikinä. Lajeina kuitenkin on pupsiagilityn alkeet, tokossa oppimisen oivaltaminen ja mahdollisesti Reginallekin pitää kesällä jäljen alkeita esitellä. Katsotaan näistä sitten miltä lajivalikoina naperon kanssa tuntuu.


Ei kommentteja: