perjantai 17. toukokuuta 2013

Sairastuvalla II

Eilen Oiva oli levoton. Läähätteli, vinkui ja ulos olis pitänyt vaan päästä hajujen maailmaan. Lopulta se alkoi harrastaa ulvomisharjoituksia. Tardakin vaikutusta siis odotellessa...

Tänään Oiva on ollut hurjan väsynyt, nukkuu vaan. Liikkuminenkin on pihalla vähän semmoista "paskat housuissa" peitsaamista, mutta pystyy kuitenkin ravaamaankin niin halutessaan. Soitin jo lääkäriinkin ja juttelin pitkät pätkät lääkärin kanssa, mutta vielä seuraillaan vointia. Kuumetta ei ole, ja pissassa ei kuitekaan vielä näkyisi onko eturauhasen tulehdus lähtenyt paranemaan vai ei. Antibiootti alkaa vasta saada parhaan teränsä, ja Tardakin vaikutusta odotellaan vielä ainakin viikonlopun yli. Kipulääkettähän jo menee, joten eipä kamalasti ole nyt muuta tehtävissä.

Antibioottia ei kannata vielä näin pian alkaa vaihtamaankaan, kun sitten joutuu taas odottelemaan muutaman päivän että se uusi alkaisi vaikuttaa. Sitten tietty vaihdetaan jos alkaa näyttää ettei nykyinen oikeasti toimi. Muuten käy niin, että on kohta syöty vähänaikaa jokaista antibioottia, ja pian mikään ei enää auta. Tardak vaikuttaa yleensä 2-3 päivässä, mutta yksilöllisiä eroja on. Ja Oiva on senverran reilusti viriili, että voi ottaa aikansa. Jos vointi jatkuu apaattisena, niin maanantaina voisi uusi pissanäyte jo kertoa jotain.

Lääkäri oli eri kuin viimekerralla, mutta näki tietysti koneelta kaikki viimekäynnin merkinnät. Suositteli myös kovasti kastrointia, sillä kun Tardakin vaikutus loppuu, on uusimisriski enemmän kuin todennäköinen Oivan tapauksessa. Lisäksi meinasi että myöhemmällä iällä tehtävä kastrointi ei välttämättä enää auta, kun on kyseessä yliseksuaalinen uros.

Ei kommentteja: