tiistai 14. toukokuuta 2013

Lääkärissä

Oiva on alkanut pelkäämään ääniä. Äänien myötä se alkoi pelkäämään autossa töyssyjä ja tärähdyksiä tuossa reilu kuukausi takaperin. Tai niin ainakin luulin. Pari-kolme viikkoa Oivalta on puuttunut agilityssa se "luova hulluus". Se on kyllä tehnyt kaiken osoitetun kiltisi ja ihan kohtuullisen reippaasti. Kunnes viime sunnuntaina se teki stopin.

Viimeyönä heräsin siihen että Oiva änkesi sänkyyn mun viereen ja keikkui hereillä. Se ei yleensä yöllä tuppaudu sänkyyn. Nyt se vaihtoi paikkaa, kääntyili, nuoli takatassujaan, eikä antanut mun nukkua. Nousin tutkimaan sen tassuja. Molemmissa takatassuissa oli anturoiden välissä märkivää tulehdusta.

Noh, ei kun lääkäriin. Pyysin tassujen lisäksi tutkimaan eturauhasen (ja koiran päällisin puolin kauttaaltaan). Ja sieltä se omituisen käytöksen syy ainakin osittain paljastui: Hurjan kamala eturauhastulehdus. Eturauhanen oli vähän suurentunut ja pissassa oli reilusti siittiöitä, tulehdussoluja ja verta. :(

Oiva sai hormoonipistoksen joka uusitaan kolmen viikon kuluttua. Lisäksi antibiootit ja kipulääkkeet sekä lääkkeet tassutulehdukseen. Nähtäväksi jää miten käytös pelkojen osalta normalisoituu. Autopelko olisi selitettävissä tällä vaivalla - töyssyt ja tärähdykset on tehneet kipeää. Nähtäväksi jää sitten mikä on vaikutus ääniarkuuteen ja muuhun säikkyilyyn.

Lääkäri suositteli harkitsemaan kastrointia. Näin nuorella noin raju tulehdus ei lupaa hyvää. :(

Ei kommentteja: