torstai 5. huhtikuuta 2012

Tokokurssi alkaa!

Eilen alkoi Koiranpäivien TOKO Jatkokurssi. Paikka on sama jossa Ruun päälle tuli sunnuntaina toinen koira, joten Ruu oli jo valmiiksi sitä mieltä että kurssikaverit on kaikki potentiaalisia vihollisia. Mulle tää oli aivan uusi puoli Ruussa, sillä se on aina ollut koulutuskentällä luottavaisin mielin, kun mitään pahaa ei ole ennen reenitilanteissa tapahtunut.

Aloitettiin kontaktipujottelulla ja mulla oli täysi työ saada Ruu kuuntelemaan ja rauhoittumaan rivissä, sillä se yritti yhtäaikaa kytätä kaikkia muita koiria ja oli suorastaan vakuuttunut että viereinen kultsu-uros on vähintäänkin itse perkele. Ruu murisi (!) ja vauhkoili (!), mutta kun tuli miedän vuoro pujotella vein homman idioottivarmasti läpi pentukurssin tyyliin namilla ohjastaen ja tässä ei ollut ongelmaa. Lopulta Ruukin alkoi rauhoittua ja pääsi pikkuhiljaa työmoodiin. HUH, mikä alku kurssille!

Seuraavaksi otettiin luoksepäästävyyttä vähän uudella tavalla. Jokainen kävi vuorollaan "ilmoittautumassa" koutsille, eli käveltiin koutsin eteen, istutettiin koira vierelle ja käteltiin ja vaihdettiin pari sanaa. Tämä sujui hyvin eikä Ruu välittänyt kättelytilanteesta vaan istua killitti kiltisti vieressä.

Paikallamakuu oli aavistuksen eläväinen tilanne ja yksi koira kävi naapuriaan moikkaamassakin, joskin ilman mitään rähinöitä. Ruu sai tällä kertaa maata rauhassa, mutta alun huomioon ottaen (se kultsukin oli edelleen meidän vieressä) jäin hihnan mitan päähän. Vähän Ruu pälyili ja pari kertaa piippasi, mutta muuten oli melko rauhallinen. Eli pidempää matkaa olisi tässä tilanteessa turha ollut ottaakkaan. Aikaa 1 min ja kerran välipalkkasin kun pysyi paikallaan vaikka naapurit morjesti toisiaan.

Sitten reenattiin hyppyä. Sama homma taas: Namialusta toiselle puolelle, hyppy ja odota-käskyllä pysäytys, koiran vierelle josta vapautus. Koutsi asetti namit alustalle jottei Ruu opi siihen että minä käyn esteen toisella puolella aina ensin viemässä jotain. Muuten kaikki meni hienosti, mutta Ruu hyppää laiskasti. Se melkein kolistelee estettä takajaloillaan. Kokeiltiin yksi agility-tyyppinen estehyppy, ja kun vauhtia on lisää niin Ruu hyppää ilmavammin. Siirrettiin namialustaa kauemmaksi ja hypyt oli aavistuksen parempia. Este oli vähän Ruuta matalampi.

Muiden hyppiessä tehtiin itsekseen seuraamista. Ruu haukkuapaukutti taas kaikki sivulletulot ja askelsiirtymät ja liikkeellelähdöt, mutta itse seuraaminen oli oikeinkin hyvää. Tein kaikenlaisia käännöksiä, ympyröitä ja siksakkeja ja aktiivisesti Ruu hakeutui sivulla tiiviiseen seuraamiseen.

Lopuksi reenattii ryhmässä peruuttamista ja paikallaan kääntymistä takajalkojen aktivoinniksi. Ruun peruuttamiset oli alkuun tasajalkahyppyjä takaperin, mutta aika pian se hoksasi myös ottaa askelia taaksepäin. Parhaiten homma onnistui kävelemällä koiraa kohti ja pyytää sitä väistämään. Nami suuhun kun takajalat otti askelia hyppyjen sijasta.

Ei kommentteja: