sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Kennelyskä

Viimepäivinä on sitten riittänyt tohinaa! Eikä niin hyvässä mielessä, valitettavasti.

Perjantaina aikaisin aamulla ehdin ilmoittaa Ruun 15.5. pidettävään möllitokon ALO luokkaan. Ajattelin että tässä on hyvin kuukausi aikaa vielä reenata ja tekaisin reenisuunnitelmaakin tulevalle kuukaudelle. Aamupäivällä Ruu alkoi vähän kakoa, ja koska herra on taas ollut hyvin kiinnostunut hajuista pihalla oli erite pippelin päässä normaalin kellertävän sijaan aavistuksen vihertävää. No ajattelin että on pessyt itseään ahkerasti ja kyseessä olisi mahdollisesti alkava nielutulehdus. Viikonloppu tulossa joten päätin hätävarjelun liioitteluna käyttää Ruun heti samana päivänä eläinlääkärissä. Saatiin yhdeksi aika.

Eläinlääkärissä selvisi että pippelitulehdusta ei ollut, eikä myöskään nielutulehdusta. Nielussa oli vähän limaa ja pienessä verenkuvassa tulehdusarvoissa vähän heittoa. Tässä vaiheessa siis diagnoosina vain epäily ylempien hengitysteiden infektiosta ja verikokeen tuloksen perusteella ab-kuuri. Ruu tietenkään ei ell huoneessa kuin kerran niiskaissut ja laskua jo maksettaessa sanoi kerran "köh". No, tämä selvä. Ihan turha reissu ei sentään kun verikokeessa jotain näkyi, mutta vähän itselleni taas naureskelin että hysteerinen koiranomistaja vauhdissa... Tietty kun kukaan ei enää nahnyt, niin Ruun autoon saatuani sai kunnon yskänkohtauksen.

Tästä muutaman tunnin päästä ihmettelin kun Ruun yskiminen vain lisääntyi. Yöhön mennessä täällä ei sitten enää nukkunutkaan kukaan. Ruu yski taukoamatta ja alkoi yökkäillä samalla kamalia lammikoita limaa. Se ei illan jälkeen ollut juonut kuin juottamalla, ja aamuyöllä sille nousi kuume. Mä olin ehtinyt illalla nukkua 2 tuntia ennen kunnon rumban alkamista ja olin ihan pihalla maailman menosta, mutta se ei nyt tuntunut oleelliselta. Valvoin Ruun kanssa koko yön siivoten sen puklailuja joita tuli PALJON! Aamulla kuudelta soitin 24h auki olevaan Hattulan Vethaussiin. Vaikka kuume oli noussut, sitä ei ollut vallan paljoa. Saatiin ohjeeksi vaan tarkkailla tilannetta kun ab-kuuri oli kuitenkin jo aloitettu.

Ruun olotila vain paheni ja se alkoi olla todella nuutunut. Päivällä 12 aikaan soitin Vethaussiin uudelleen ja meidät pyydettiin näytille. Onneksi, sillä Ruu hädintuskin jaksoi enää kävellä autolle. Antibioottikuuria vahvennettiin ja pidennettiin, Ruu sai piikkinä tulehduskipulääkettä ja kuurin myös kotiin. Lisäksi Ruu oli kuivunut kaikesta oksentelusta, vaikka olin sitä kotona juottanut, joten se nesteytettiin. Apteekista hain vielä ell ohjeen mukaan limaa irroittavaa yskänlääkettä. Annostus ihmiselle on 3 tablettia päivässä, Ruulle 8 tablettia... Myöhemmin lääkitys ja nesteytys alkoi tehota ja Ruu sai nukuttua. Heräsi se toki usein yskimään, mutta tilanne alkoi rauhoittua.

Nyt on sunnuntai aamu ja yö meni melko rauhallisissa merkeissä. Ruu ei ole enää niin vetelä kun on saanut nukuttua (sama koskee omistajaa :D ). Aamupissillä jaksoi jo ottaa muutaman raviaskeleen ja kulkea häntä ylhäällä. Yskiminen on vähentynyt huomattavasti, joskin se aiemmin olikin taukoamatonta. Huh, väsyneitä ollaan, mutta kyllä tämä tästä!

Ei kommentteja: