keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Innokasta ja äänekästä

Koiranpäivien Toko Jatkokurssi.

Ruu oli tänään jo vähän sitämieltä, ettei kaikki kurssikaverit ehkä oikeastaan haluakkaan syödä häntä. Ainakaan kokoaikaa. Tosin varmuuden vuoksi piti aluksi pitää jokaiselle oma tervetuliaishuutokohtaus, mutta asenne oli jo paljon rauhallisempi kuin viimeksi. Ja alun jälkeen Ruu keskittyi hommiin niinkuin ennenkin. :)

Aloitettiin luoksepäästävyydellä. Ruu istui vieressä löysällä narulla mutta tiukahkon käskytyksen alla. Pysyi paikallaan, ei haukkunut, mutta vinkui. Edistystä.

Paikallamakuussa jätin Ruun noin viiden askeleen päähän. Ei vinkumista enää tällä kerralla, pientä vilkuilua. Yhden kerran alkoi tosissaan kytätä naapurikoiraa, mutta puutuin heti tilanteeseen komentamalla ja loppupaikallamakuu meni ongelmitta. Aikaa oli 1 min.

Ruu yllätti positiivisesti kaukokäskyissä. Koira maahan ja itse sen eteen seisomaan. Ilman käsimerkkejä istu-maahan-istu asennonvaihtoja. Sama onnistui hienosti vielä askeleen päästäkin, vaikka vieressä muut käskyttivät omia koiriaan omaan tahtiinsa. Ei kuunnellut muiden käskytyksiä vaan keskittyi hienosti. ...kunnes alkoi tässäkin liikkeessä haukkumaan! Teki edelleen hienosti ja ripeästi mutta kailotti joka pirun välissä ja lopulta yritti väkisin alkaa steppaamaan ja änkemään sivulle. (?) Meni vissiin kuitenkin liian vaikeaksi ja palasin ihan koiran eteen. Muutama onnistunut toisto ja sitten se äänikin taas lakkasi.

Seuraaminen oli tänään taas äänekästä, mutta Ruu pysyi silti hyvin kontaktissa eikä alkanut väljäilemään tai unohtunut käännöksissä matkasta. No, huutakoon sitten kun muuten sujuu. Oikealle käännöksessä pitää muistaa kääntää päätä mielellään jo 2 askelta ennen uuteen menosuuntaan. Täyskäännöksessä kokeiluun olisko se kuitenkin Ruun kanssa parempi toteuttaa vasemman kautta. Pientä viitettä tuli siihen suuntaan, joskin Ruun pitää oppia hallitsemaan takakinttujaan vielä paremmin ja peruuttamaan. Tämä asia siis nyt tuumailun alle.

Joka ikinen kerta hiljainenkin seuraaminen tyssää siihen että täyskäännöksessä oikealle (vaikka olis millaiset ennakkomerkit ja vaikka miten hidastaisi/nopeuttaisi/menisi samaa vauhtia) Ruu alkaa haukkua ihan julmetusti. Sen mielestä on tyhmää että ensin mennään yhteen suuntaan ja sitten ei enää mennäkkään. Käännös vasemmalle on meille muutenkin helpompi kuin oikealle 90 asteen kulmissa, joten voisi olla kokeilemisen arvoinen asia tuo täyskäännös vasemmalle.

Otin itsekseni paikallamakuun melko kaukana muista, kuitenkin niin että Ruu näki muut koirat. (n. 20-30m muihin). Matka n. 8 askelta ja aika n. 1,5min. Sujui hienosti, ei vinkumisia. Vierelle palatessa jos hetikohta ei tule käskyä tai vapausta, alkaa arpoa ja nousee itse istumaan. Tehtiin siis vielä muutamat vierelle palaamiset.

Liikkeestä seisomista vanhalla kaavalla. Nami suuhun ja odota-käsky muutama askel eteenpäin ja koiralle palkan heitto taakse. Satunnaisesti tein väliin pelkän kuonoon tökkäisyn ilman namia ja sekin toimii. Seuraavaksi pitää ihan ehdottomasti häivyttää se etten kävele kierossa kun koitan katsoa pysähtyikö se... Muuten tuntuu ettei voi vielä edetä nopeammin, vaan tähän vaan nyt paljon toistoa!

Lopuksi hulluteltiin peruuttamista, jota ei olla muistettu viimekerran jälkeen yhtään reenata vaikka saatiin se kotiläksyksi. Kävelin taas koiraa kohti ja hoin "peretä, peretä!". Ja kyllähän se peruuttelikin! Jumankauti: Sehän lähes juoksi takaperin!!! Ei siis loikkinut ja pomppinut, vaan tosi vikkelästi kipitti. Yritin sitten tästä innostuneena saada Ruun peruuttamaan sivulla, mutta se ei oikein tajunnut että niin mitäkä piti tehdä ja ihan älytön haukkuminen koko touhusta. Mutta olipas hupia! :D

Ei kommentteja: