lauantai 20. joulukuuta 2008

Möllitoko

Herwoodin Hauvat järjestivät koululaisilleen pikkujoulut johon kuului mm. möllitoko. Molemmat koirat osallistuivat juoksukisaan ja Otto makkarannappauskilpailuun. Otto oli makkarannappauskilpailussa jaetulla ensimmäisellä sijalla.

Ruu osallistui möllitokon ALO luokkaan. Pisteet ja jaarittelut tässä:

Luoksepäästävyys 9
Paikallamakuu 10
Seuraaminen hihnassa
Seuraaminen vapaana
Liikkeestä maahanmeno
Luoksetulo 9
Liikkeestä seisominen
Hyppy 10
Kokonaisvaikutus 8

YHT: 179/200

Sijoitus 1.

Ja kootut selitykset:
Luoksepäästävyys oli oikea yhden porokoiran show. Ruu esitti kaikki haukkumiset ja hääräämiset ja pyörimiset. Ainoa mitä ei nähty, oli arkuus tai aggressiivisuus. Mä olisin antanut tästä meille vitosen virallisissa kokeissa - jos sitäkään. Mutta nythän oltiinkin mölleissä ja hampaatkin tuli katsottua.

Paikallamakuu 2 min, mutta matkaa 10-15m. Sujui hyvin ja Ruu oli hiljaa edellisestä esityksestä huolimatta. Vierellä rotikka-mix ja toisella puolella borderterrieri, molemmat narttuja. Siinä koko aloluokan osallistujamäärä olikin. Pysyi maassa hyvin, ja nousi käskystä istumaan reippaasti.

Ruu aloitti yksilöliikeet toisena. Seuraamiset oli molemmat tismalleen samanlaiset. Istui perusasentoihin ok, ilmoitti joka käännöksestä haukahduksella, ja juoksupätkää tahditti muutamat haukut. Muuten innokasta ja erinomaisella kontaktilla tapahtuvaa seuraamista. Muuten ihan meidännäköistä seuraamista, poikittaa vähän, mutta eniten häiritsi haukku. Varsinkin kun palkkaa ei tullutkaan ja Ruu huomasi että ollaan töissä niin alkoi kierrokset nousta.

Liikkeestä maahanmeno oli loistava, mutta alku töksähti. Yritin taas koko tokoilun ajan matkia lobotomiapotilasta, jotten vaan villitse yhtään Ruuta, mutta tässä seuraamiskäsky oli kuitenkin liian laimea. Ruu ei ollut varma pitikö sen tulla mukaan. Liian reippaalla käskyllä se ampaisee suorilta kolme metriä eteenpäin haukkuen, joten pidin hillittyä linjaa. Kun sain Ruun mukaani toisella käskyllä, niin loppu oli suunnilleen kuin suoraan oppikirjasta. Joskin kävelin aavistuksen hitaammin kuin seuraamisissa.

Luoksetulossa jääminen oli hyvä, luoksetulon vauhti erinomaisen reipas, mutta loppuperusasento oli aika hukassa. Muutoin Ruu teki hyvät perusasennot, mutta ei ollut ihan varma että mitä tässä piti tehdä.

Liikkeestä seisomisessa annoin heti kaksoiskäskyn (seiso-odota), kun tiesin ettei Ruu muuten osaa liikettä. Muuten meni ihan hyvin, seisoi kiltisti paikallaan ja istui vasta käskystä.

Hyppyä ei olla yli vuoteen otettu kokonaisena liikkeenä, mutta mitäs siinä mittään. Jos osaa hypätä ja seistä, niin voi ne tehdä peräkkäinkin, meinasi Ruu.

Kokonaisvaikutus 8 haukkumisen takia, vaikka tekeminen innokasta onkin.


OTTO NAKIN NAPPAUS -KISASSA


RUU KALENTERIPOIKANA

Ei kommentteja: