sunnuntai 14. joulukuuta 2008

Jälki & Toko

Otto kävi jäljestämässä tonnikalalihaliemijälkeä joka oli tehty puolilumiseen metsään kohtuu vähäiseen aluskasvillisuuteen. Litran lorottelin lihalientä menemään ja jälki vanheni reilut 10 minuuttia. Otto lähti jäljelle hyvin, mutta tuuli oli ilmeisesti painanut hajua oikealle, ja kun en päästänyt Ottoa sinne sen meni pasmat sekaisin. Se tuli takaisin lihaliemivanalle, söi lunta johon oli tarttunut makua, melkein alkoi kierimään jäljen päällä, mutta ei kuitenkaan alkanutkaan, ja sitten se pissasi viereiseen kiveen. Lopulta se muisti mistä oli kyse ja se jäljesti loppujäljen hienosti. Lopussa oleva palkkapurkki oli Otolle ihan yhdentekevä ja se vain jatkoi mun jalanjälkien jäljestämistä. Min piti kutsua se takaisin syömään tonnikalat. Meni siis vähän miten sattuu, mutta tulipa haisteltua.

*** *** *** ***

Ruu tokoili. Alkuun otettiin ruutua ja jätin Ruuta eri asentoihin (istu/maahan/seiso) odottamaan kun kävin viemässä namialustalle nameja. Tämä oli kivaa. Sitten otettiin merkkiä, josta Ruulla ei siis ollut hajuakaan. Ohjasin sen namilla merkin taakse ja kehuin hurjasti kun se sitten seisoa tönötti merkin takana. Välillä jätin sen merkin taakse seisomaan ja kävin viemässä ruutuun namia ja tulin takaisin ja pyysin Ruun merkiltä ruutuun. Ruutu oli merkistä noin 10m oikealle.

Paikallamakuu sujui tavallaan hyvin. Ruu makasi hienosti paikallaan pari minuuttia mun ollessa 15 askeleen päässä, mutta puolet ajasta se kyttäsi mitä Merja ja Dina tekee, kun niitä ei ollut vielä saanut edes käydä moikkaamassa.

Loppuun ohjattua noutoa. Merkistä takaviistoon ohjatun kapulat molemmille puolille. Ruu odotti aluksi niiden viemisen ajan naama kapuloille päin. Sitten ohjasin sen merkille (eli perä kapuloita kohti) ja lähetin oikealla olevalle kapulalle. Hyvin haki, vaikka samassa suunnassa oli huippukiva ruutukin. Sitten ohjasin Ruun merkille ja jätin sen seisomaan siihen kun vein sen takaviistoon kapulan. (vasemmalla oleva kapula oli kokoajan paikoillaan). hyvin se seisoi paikallaan vaikka vein sen taakse kapulaa. Palasin takaisin Ruun eteen ja lähetin sitä hakemaan kapulan oikealta. Kapulan luovutus ihan vaan lennosta ilman mitään istumisia ja perusasentoja (kai nyt kun ei se niitä osaa). :D

Ei kommentteja: