sunnuntai 3. helmikuuta 2008

Suojelukoira Ruu

Ruu osallistui tänään Suomen Belgianpaimenkoirayhdistyksen järjestämään olisiko koirastasi suojeluun -tapahtumaan. Ennen meidän vuoroa Ruu kuitenkin bongasi nokkaansa juoksuisen kelpieneidin tuoksut, ja herraa haaveilutti hieman muutkin asiat kuin saalis- ja taisteluleikit.


Viettitaso:
Matala, ei keskity ----- Korkea, keskittynyt

Viettitaso arvioitiin janan puoliväliin. Maalimiehen arvion mukaan viettiä löytyy, mutta koira ei ole ihan varma miten ja mihin sitä käyttäisi. Harjoittelulla kaivettavissa enemmän esiin.


Saaliskäyttäytyminen:
Ei saalista ----- Saalistaa voimakkaasti, keskittyneesti

Saaliskäyttäytyminen myös puolivälissä. Keskittyminen oli vähän hakusessa mutta ajoittain Ruu muisti mitä oltiin tekemässä ja saalisti mallikkaasti. Ja sitten pitikin taas kurkata näkyisikö sitä kelpieneitoa vielä jossain. Ja hei, sihteerin papereitakin kai saa saalistaa ohimennen?


Puruote:
Rauhaton, vajaa ----- Rauhallinen, syvä

Puruote löytyy reilusti janan "paremmasta" päästä. Ei mikään valmiin suojelukoiran puru tietenkään, mutta oikein hyvä ja varma ote tällaiselle tavan tallaajalle. Ruu puri riepuun kiinni varmasti ja piti hyvin kiinni.Itsevarmuus:
Epävarma, tukeutuu ohjaajaan ----- Varma, toimii itsenäisesti

Itsevarmuus hieman yli puolivälin, taas "paremmalla puolella". Koira on maalimiehen mukaan itsevarma, ei tukeudu ohjaajaan, ei paineistu ja vastaa haasteisiin.
Itsevarmuuttakin voi treenata lisää ja sitäkautta keskittyminenkin parantuu vaikka niitä juoksunarttuja olisi maisemissa. Ruu ei kuitenkaan hämmentynyt oudostakaan tilanteesta, ja sitä sai läpsiä lelulla leikkiin ilman että Ruu olisi osoittanut pienintäkään epävarmuutta tilanteessa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Oi ihanaa että pääsitte mukaan! Ruu kuulostaa ihanan pätevältä. :)