sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Treenejä ja aurinkoisia hankikantoja

Pari päivää sitten suunnattiin taas treenaamaan hallille. Aika nopeasti kävi ilmi, että Huldan valeraskaus on siinä pisteessä, että se saa nyt jäädä ainakin parista seuraavasta treenistä kotiin pesimään. Sehän mm. pissasi sänkyyn, eikä ole eka kerta kun se valeraskaana on pissannut sisälle. Edellisvaleraskaudesta se pissasi olohuoneessa omaan petiinsä. Silloin vein siitä varuiksi pissanäytteenkin tutkittavaksi, kun oli niin epätavallista Huldalle edes tulla mieleen sisälle pissaaminen, mutta hormonihuuruista sekin vain johtui. Mitä lie merkkaamista, tai sitten se kuvittelee, että nyt tuli lapsivesi... Mutta treeneissä saatiin kuitenkin jotain pientä aikaiseksi mm. hypyn ja ruudun parissa, eikä sitten juuri muuta tehtykään.


Reginalla sen sijaan oli hyvä treenipössis, joskin se ei vieläkään leiki (silläkin lievä valeraskaus). Tehtiin perusasentoja ja seuraamista. Olen vähän vaihdellut seuraamisessa apukättä oikean ja vasemman välillä. Se tuntuu vähän muuttavan harjoitusta ja pitävän osaltaan Reginan mielenkiintoa yllä, ja ainakaan toistaiseksi ei ole tuntunut että Reginaa mitenkään haittaisi apukäden vaihtuminen. Perusasennosta perusasentoon tyyppinen harjoittelu tuntuu tällä hetkellä mukavalta, joskin pyrin tekemään myös seuraamista palkaten kesken liikkeen.

Nyt kun on tokotauon jälkeen taas vähän saanut kokeiltua mikä ehkä toimii ja mikä välttämättä ei, niin toivottavasti päästään vähän myös etenemään harjoittelussa. Nyt tämä on ollut vähän vanhan muistelua, niin itselle kuin koiralle. Videon loppupuolella myös merkin kierrot, joista Regina on ilahduttavasti kovin innostunut.


Maahanmenot alkavat hitaasti mutta varmasti lähteä sujumaan, kunhan taas itse ensin muistin, että palkan heittely toimii paljon paremmin, kuin lihapullan nakkaaminen suoraan koiran eteen. Sivulla maahanmeno onnistuu pääsääntöisesti jo pelkällä käskyllä ilman apuja, mutta on vielä jonkin verran hidas. Ruutu on ihan vasta aloitettu, joten siinä ei tapahdu vielä namialustalle kirmaamista ihmeempää.


Toinen kierros ihmeteltiin agilitytouhuja. Halli oli tyhjä tokotreenaajia varten, joten siihen sai nopeasti rakennettua pienen harjoituksen. Päivän uusi asia oli niisto ja niistosokkari, joka aiheutti hieman päänvaivaa, mutta ihan kivasti ensimmäiseksi kerraksi sitten alkoi sujumaan. Hidashan Regina vielä on varsinkin tuollaisilla tiukasti kääntyvillä ohjauksilla, ja ylipäätään uusien asioiden parissa, mutta eiköhän sekin asia korjaannu kun tulee lisää varmuutta.

Tosi kivasti se alkoi irrota ennen niistosokkaria olevan esteen takaakiertoon (varsinkin videon viimeinen toisto), ja Regina lukitsi tehtävän tasoonsa nähden todella hyvin ja pääsin jo etenemään seuraavalle ohjaukselle hyvissä ajoin! Esteiden lukitsemisharjoitukset ovat siis tuottaneet tulosta. :)


Muuten onkin sitten ulkoiltu paljon, kun pakkasaamuina on hyvä hankikanto, eikä tarvitse liukastella jäisillä teillä. Tässä jotakin kuvasatoa parilta päivältä.

Löytöjä retkiltä


"HALOO!? Kuuleeko Kiina?"


Regina ja osmankäämi
Itse löyetty aarre, on paras aarre!
(Vanha nahkainen työrukkanen)

Hulda - naamioitumisen mestariEi kommentteja: