perjantai 8. maaliskuuta 2019

Etupalkkaa ja jaakotusta

Hulda on jäänyt nyt alkuviikon treeneistä kotiin pesimään, joten ollaan käyty Reginan kanssa hallilla kahdestaan. Reginakin on kyllä ihan siinä hilkulla, että olisko valeraskaana enemmän vai vähemmän, mutta toistaiseksi se on ollut vähemmän.

AGILITY

Tiistain treeneissä aloitettiin treenaamalla alkuosaa sinisillä numeroilla merkitystä radasta, ensin muutaman esteen pätkissä, ja lopuksi esteet 1-11 kokonaisuudessaan. Se oli kuitenkin nopeasti taputeltu, kun jokainen pätkä osui kerrasta nappiin, eikä niitä onnistuneita pätkiä kannata Reginan kanssa jäädä huvikseen hinkkaamaan.

Ratatreenin jälkeen tuupattiin Regina A:lle, ja kun se huomasi ettei siihen kuolekaan, se ihan vallan innostui asiasta. Lopuksi haastoin vielä Reginaa vinokepeillä suoristamalla keppejä suoremmaksi kuin vielä kertaakaan aiemmin.


Keskiviikkona harjoiteltiin samaa pätkää (11-1), mutta takaperin. Nyt ei tehty mitään pitkää pätkää, vaan ihan 3-4 esteen pätkiä etupalkalla. Paikoitellen Regina hidastui ihan jo siitäkin, että sen olis tehnyt mieli karata palkalle, jolloin sen keksittyminen hieman herpaantui. Eipä ole juuri etupalkalla tehtykään asioita, joten sitä pitää tässä opetella myös.

Harjoiteltiin myös ensimmäistä kertaa jaakotusta. Regina oli siinä hiiiidas, mutta lähti hyppyyn vaikka käännyin jo sitä kohti, ja kääntyi tiukasti ihan oikeaan suuntaan! Sikäli ihan onnistunut ensimmäinen kerta tätä sorttia.

Myös keskiviikkona kokeiltiin pari toistoa A:ta, ja edelleen se oli yhtä kiva kuin tiistaina. Keinulla Regina reipastui hyvin edelliskertoihin nähden, joskin edelleen keinu on asennossa jossa se kippaa vain hieman, ja hyppäytän Reginan siihen kyytiin viimeiseltä kolmannekselta. Nyt Regina kuitenkin teki keinua mielellään, eikä enää arastellut sen liikettä.

TOKO

Tiistaina pyörittiin etujalkatargetilla sivulla ja myös muuten. Sivulla pyöriessä suoruus parantui huomattavasti, kun palkka otettiin Jes!-merkkauksen jälkeen oikeasta kädestä vasempaan (jolla sitten annoin sen Reginalle) selän takaa, eikä etupuolelta. Kiitos vain tästä vinkistä Sannalle ja Hilelle!

Tämän jälkeen myös sivulletulot ilman etujalkatargettia olivat parempia.

Keskiviikkona jatkettiin aika samalla teemalla, mutta lisäksi oli tarkoitus tehdä sivulla istu-maahan, ja maahan-istu vaihtoja. Huomasin, että 1) Regina ennakoi yhden sivulla maahanmenon jälkeen liikettä jatkuvasti, eikä millään pysy istumassa, vaan valuu kuin mato jatkuvasti maata kohden, ja 2) se jotenkin kummassa osaa sivulla nousta maasta istumaan pelkällä käskyllä, vaikken ihan heti tunnusta että olisin ihmeemmin panostanut asian treenaamiseen. Se osasi jopa nousta suoraan maasta kurre-asentoon. No, ei innokkuus ikinä ole pahasta! Päädyimme siis opettelemaan sivulla istumista ilman ennakointia edes tovin maahanmenojen jälkeen.

Tehtiin myös hieman seuraamista, joka oli sellaista aika keskiverto-Reginaa.

Ei kommentteja: