tiistai 12. heinäkuuta 2016

Leikkaus edessäpäin - taas

Jos oli ensimmäisessä ortopedikäynnissä sulateltavaa, niin tässä toisessa sitä vasta onkin. Koska kortisoni-hyaluroni -pistoksesta oli minimaalinen ja hyvin lyhytaikainen hyöty, on vaihtoehdot karut ja vähissä: Koiran lopetus tai uusi leikkaus. Pahimmassa tapauksessa leikkaus ja kuitenkin lopetus.

Jo viimekerralla rtg-kuvista heräsi epäily irtopalasta nivelessä, ja hoitoon vastaamisen (tai vastaamattomuuden) ja oireilun perusteella siellä hyvin todennäköisesti on irtopala. Sen lisäksi että kinttu siis ei ole luutunut.

Korjausleikkauksessa nivel siivottaisiin irtopalasta ja muusta roinasta ja kyynärluun keikahtanut yläosa pyritään korjaamaan parempaan asentoon ja "verestämään" luiden päihin tuoreet pinnat sahauslinjasta ja saada ne toisiinsa kiinni ja ennenkaikkea luutumaan yhteen.

Korjausleikkaukseen päätettiin ryhtyä. Armaksen iloinen elämänasenne vei voiton, ja päätin jotta kun kerta Armas itsekään ei todellakaan ole luovuttanut, niin en luovuta sitten minäkään. Viikko sitten piikitettiin nivel, ja viikon kuluttua leikataan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Harmi kun joudutaan leikkaamaan! Toivottavasti ei sen jälkeen synny ongelmia :) Rapsut Armakselle ja tsemppiä tulevaan!