lauantai 15. elokuuta 2015

Elmo edelleen kipeä

Elmo-Fabio reppana on kipeä. frown emoticon Edelleen. Siitähän tutkittiin kolmisen viikkoa sitten lähes kaikki mahdollinen (myös punkkivälitteisten sairauksien pikatesti ja mm. kilpirauhanen ja addison) Univetissä ja ainoa mitä löytyi oli kuumottavat kyynärät, mutta oikein mikään rtg kuvissakaan ei selittänyt miten se olisi NIIN apea niillä löydöksillä. Kipulääkitys sunniteltiin uudelleen, mutta parannusta ei ole tapahtunut. Tai no, kyynärät eivät oireilun perusteella enää juurikaan vaivaa, mutta apaattisuus ja kipuilu ylipäätään on ja pysyy.

Elmo eilen uupuneena
Tässä kolmen viikon sisään on myös kaksi kertaa käyty eläinlääkärin silmän alla akupunktiossa ja kopeloitavana. Puolitoista viikkoa sitten kipu oli siirtynyt vasempaan lonkkaan (Elmon tervein kinttu!) ja pari päivä sitten lonkan kivusta ei ollut enää tietoakaan, mutta aristi kovasti selkää. Koko koira on vetreä kuin käpylehmä, eli tosi kökköä liikkumista sen mitä liikkuu. Levossahan se on kohta kuukauden ollut. Edellispäivänä kokeilin tuossa tiellä miten liikkuu, niin totaalinen hyytyminen tuli kymmenessä minuutissa. Eilen hyytyi jo kuudessa minuutissa. Kävelee perässä ja läähättää.

Viimeksi taas eilen se sai "kipusätkyn". Vinkaisee kivusta ja yrittää juosta sitä karkuun, ja hyvin hämmentyneenä vetätyy sen jälkeen mun jalkoihin, eikä tajua mikä tuli ja iski. Anaalirauhaset ja eturahanen niin ikään on katsottu useampaan kertaan.

Ensiviikolle saatiin aika Univettiin luottolääkärille. Samalle, joka leikkasi Armaksen (taitaa siis ortopedisen puolen) ja aikanaan lopulta selvitti Ruun anaplasmoosin, vaikka mikään testi ei näyttänyt positiivista. Mä edelleen epäilen Elmolla borrelioosia oireiden perusteella. Toivottavasti saadaan keskiviikkona jotain selvyyttä asiaan.

Itse kärvistelin taas edellisyön jumalattomissa ylävatsakivuissa. Kai mulla on jo mahahaava tätä menoa. Just laskin, että viimeisen kolme vuotta lähes yhtäsoittoa mystisesti tai kroonisesti sairaita koiria murehtinut. Niitä kun tulee vähän tarkemmalla silmällä katsottua silloinkin, kun kaikki näyttää olevan hyvin.

Ei kommentteja: