perjantai 12. kesäkuuta 2015

Armas kontrollikäynnillä

Armaksella oli eilen kontrollikäynti, ja saatiin aika ortopedille jotta katsoi samalla Armasta sillä silmällä, ettei kipu sitten vaan kuitenkaan ole johtunut mistää muusta. Katsoi takapään kuvat ja myös muualla otetut etupään kuvat, ja sanoi että kuvissa ei näy mitään! Ainakin siis luusto sai tässä kehitysvaiheessa puhtaat paperit. Ja vääntelyissä ja kääntelyissä ei myöskään ilmennyt mitään kipua tai epänormaaliutta. :)Sitten sitä on tässä parin viikon aikana tullut pohdittua, että mistä ihmeestä se nyt pissatulehduksen on saanut, kun uroksilla tuo virtsaputki on paljon pidempi kuin nartuilla, niin harvemmin ne saa ihan samalla tavalla bakteeritulehduksia kuin nartut. No, niissä pari viikkoa sitten otetuissa rtg-kuvissa on jo näkynyt hieman suurentunut eturauhanen. Nyt näyte otettiin kystosenteesillä ja samalla siinä tuli ultrattua paikat. Ultrallahan se on näppärää ihan mitata se eturauhanen, ja se edelleenkin oli kuulemma Armaksen kokoiselle koiralle hieman suuri (4,7 cm).
Tulehdus oli kuitenkin lähtenyt kokonaan pois, joten asialle ei tehdä nyt mitään, mutta tarkkaillaan toki sen varalta että alkaako uudelleen vaivata. Ei viitsi ehdointahdoin noin nuoreen vielä hormoonejakaan laittaa, kun se eturauhanen voi siitä ilmeisesti vielä itsekseen normalisoitua.
Enpä olis eturauhastakaan osannut mitenkään epäillä, kun ei tuo ole ollut mikään hormoonihirviönylkky, eikä oikeen mikään muukaan nylkky. Toki kyllähän niillä silti hormoonit hyrrää tuossa iässä. Ja pari viikkoa sitten tutkinut ell ei löytänyt eturauhasesta vikaa vaikka sen katsoi. Mikä sitten taas siltä osin on se ja sama, kun yhtälailla pissatulehdukseen olisi se antibiootti saatu.Pääasia, että Artsi on nyt kunnossa! :)

Ei kommentteja: