keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Fysioterapiaa osa 2

Pikkuhiljaa ollaan palailtu normaalimpaan liikuntaan, ja pisimmät lenkit olivat maanantaina ja tiistaina 50 min vapaana. Vähän kyllä tuntui, että saattoi peräkkäisinä päivinä noin pitkät lenkit vielä tässä vaiheessa olla liikaa, vaikka itse lenkit porskuttikin sujuvasti. Vaan eikös väsynyt koira ole onnellinen koira, vai miten se meni.

Tänään mentiin siis taas fysioterapiaan, jossa aluksi tutkittiin ja hierottiin/käsiteltiin. Lantio on pysynyt viimekerran jäljiltä suorassa, pientä jumia siellä täällä, mutta ei mitään vakavaa. Lihakset kuulemma tuntuivat siltä, että niitä on rasitettu - eli siis käytetty - ja tämä oli hyvä asia. Ilmeisesti siis kuitenkin on ihan hyvällä tahdilla lähdetty liikkumaan. Todettiin kuitenkin, että ehkä vielä tässä vaiheessa on parempi tehdä pidemmät lenkit vain jokatoinen päivä, ja joka toinen sitten kevyempi päivä.

Vesimatolle päästiin nyt ekaa kertaa, ja siinähän käsittääkseni yleensä ollaan 2-20 min koiran tilanteesta ja kunnosta riippuen. Elmon oli tarkoitus olla 10 min, mutta 8 minuutin kohdalla alkoi näyttää siltä että on ekaksi kerraksi oltu tarpeeksi, joten jätettiin siihen. Kahden viikon päästä sitten uudestaan.

Palautettiin lainassa ollut tasapainotyyny ja ostettiin oma. Nyt kun Elmo on oppinut siinä jotenkin olemaan, aloitetaan varsinainen harjoittelu. Ensimmäinen kotiläksy sisältää seuraavaa: Elmo seisoo takajalat tasapainotyynyllä, ja antaa vuorotellen tassua. Tai siis kun se ei osaa antaa tassua, niin sen tassuja nostellaan vuorotellen. Siinä takajalat saa tasapainoilla tyynyllä ja se kehittää takapään syviä lihaksia. Lisäksi harjoitellaan istumisesta seisomaan nousuja, eli treenaillaan vähän takakinttujen lihaksia. Tässä on tärkeää, että Elmo istuu suorassa ja nousee suoraan ja tasaisesti molemmilla jaloilla. :)

Ei kommentteja: