maanantai 1. syyskuuta 2014

Fysioterapiaa osa 1

Tänään suunnattiin sitten Tampereelle fysioterapiaan. Kipulääke on auttanut ja Elmo liikkuu jo hyvin. Ainakin kun haluaa. Kotona tuota tienpätkää mentäessä peitsaa vielä jonkun verran, mutta heti kun näkee jotain mielenkiintoista ja on mielestään menossa jonnekin, ravaa jo hyvin. Samoin tänään kun katsottiin liikkeet, niin käynti, ravi ja laukka kaikki jo oikein hyviä, kun oli intoa uudessa paikassa mennä. Liikkeissä ei siis enää sen kummemmin moittimista, ja onhan tuon kipulääkkeen vaikutuksen itsekin huomannut.

Jumia löytyi vasemmalta takaa. Oikean lonkan kipuilu siis selittäisi, sillä keventäessään oikeaa puolta vasen rasittuu enemmän. Lisäksi SI-nivelessä hieman vinoutta jota korjattiin, ja jäädään seuraamaan. Oikealle taakse jos koski varoittamatta, niin hieman jännittyi, mutta rentoutui nopeasti ja antoi käsitellä hyvin eikä sen kummemmin aristanut enää.

Vesimatolle päästään ensikerralla, kun eläinlääkärin määräämä lepo on huilattu loppuun asti. Mitään katastrofia ei siis lötynyt - onneksi! Nyt suunnitelmissa 5 kertaa vesimattoa 1-2 viikon väleillä, ja katsotaan sitten miten jatketaan.

Kotiin saatiin lainaksi tasapainotyyny, ja ensikertaan mennessä pitäisi opettaa Elmo suostuvaiseksi seisomaan takajalat tyynyllä.

Mä olen nyt päättänyt, että Elmoahan ei nivelrikottomat lonkat vaivaa, vaan me nähdään sitten vaan riittävästi vaivaa, jotta saadaan kuntoutettua ukkeli taas ehjäksi!

Ei kommentteja: