tiistai 3. kesäkuuta 2014

Oivan lääkärikäynti

Tänään käytiin sitten Oivan kanssa lääkärissä. Närästely tuntuu helpottaneen jo, ja vatsan takia ei varsinaisesti tällä kertaa siis mentykään. Oivasta otettiin kilpirauhaskokeita, sekä B-12 vitamiini ja folaatti verikokein.

Oireita listasin tuolla jo pari postausta sitten, joten kilpirauhasesta tutkittiin TSH, T4, T4V ja vasta-aineet. Näin laajasti siksi, että kortisonilääkitys voi vaikuttaa (ainakin) T4 arvoon. On sitten helpompi tulkita tuloksia, kun niitä on riittävästi, että onko kyse oikeasti kilpirauhasesta, vai kortisonin vaikutuksesta yksittäiseen arvoon.

Iho-oireisiin saatiin nyt jokatapauksessa kuuri biotiinia helpottamaan kutinaa ja hilseilyä. Lisäksi saatiin b-vitamiinia pistoksena, kun on kuitenkin tuo palautuminen rasituksesta ollut huonohkoa. Kyse ei kuitenkaan ollut vielä tuosta b-12 vitamiinista, vaan jos siitä ilmenee puutosta, on tuossa valmiina resepti apteekkiin siitä aineesta. Sitä sitten pistellään kerran viikossa 2-3 kk ajan, mutta huomenna sitten tuloksien perusteella selviää tarvitaanko sitä vai ei.

Korvissa ei vieläkään eikä taaskaan mitään tulehdukseen viittaavaa(mikä tietsti hyvä), vaan kutina on ennemmin iho-oire, eikä varsinaisesti korvaoire.

Slippery Elmistä ei lääkäri ollut ennen kuullut, enkä ihmettele kun ei koko tököttiä edes saa suomesta. Kerroin parhaani mukaan kaiken tiedon minkä olen siitä onnistunut kaivamaan, ja lääkäri meinasi että sitä ihan hyvin voi kokeilla, kun ei sisällä edes muita aineita tuo valmiste. "Varsinkin kun kyseessä on omistaja, joka ymmärtää ettei luontaishoidoilla voi korvata tarvittavaa peruslääkitystä, vaan sitä käytetään tukihoitona". Vaikka siihen sitten kyllä meinattiin heti perään, että parhaassa tapauksessa Slippery Elm saattaa vähentää närästyslääkkeen tarvetta.

Kirsikkana kakun päällä vielä hauska sattumus. Minähän olen siis hakeutunut klinikkaläinhoitajan koulutukseen ja selvittänyt tieni pääsykokeen toiseen vaiheeseen, joka oli eilen. Ensi viikolla saadaan sitten tuloksia, pääsenkö kouluun. Sanoin tästä hoitajalle, joka heti tuumasi että tänne sitten vaan harjoitteluun! Hoitaja oli sanonut asiasta eläinlääkärille, joka mulle totesi, että tulet sitten heti kertomaan pääsitkö kouluun! Me otetaan sut tänne sitten harjoittelemaan! Että harjoittelupaikkakin olis, jäipä hyvä mieli! :)

Ei kommentteja: