maanantai 26. toukokuuta 2014

Elmon Match Show ja Oivan oireita

Elmon kanssa käytiin eilen helteisessä Match Showssa Hämeenlinnan Tiiriössä. Muuten en olisi niin kauas lähtenyt yhden mätsärin takia, mutta oli suunnalle muutakin asiaa. Kotiinviemisiksi PUN 4, pokaali, ruusuke ja herkkupaketti (sekä 5 euron lahjakortti mustiin ja mirriin). Ei pöllömmin. :)

Oivalle on nyt varattu viikon päästä aika eläinlääkäriin. Pyysin tutkittavaksi ainakin B-vitamiinin sekä kilpirauhasarvot. Ajanvarauksen yhteydessä hoitaja oli samaa mieltä kanssani, että oireet sopii kilpirauhaseen, mutta voivat olla ihan vaan kortisonin sivuvaikutuksiakin. Parempi katsoa kuin katua. Lisäksi monesti suolistosairauksissa esiintyy B-vitamiinin puutosta, joten hyvä sekin on katsoa nyt samalla. Ajattelin josko verikoe otettaisiin ensin ja koska sen vastauksen saamisessa kestää tietääkseni useampi päivä, voisi B-vitamiinipiikin laittaa varmuuden vuoksi (jos siitä ei ole haittaa). Näkisi sitten kuitenkin onko ollut puutosta vai ei, ja sen mukaan katsoa tarvitaanko B-vitamiinipiikkejä jatkossa vai ei.

Kasaampa tähän vähän oireita, samalla muistilistaksi itselleni.

- Ohentunut karva - kainaloista paistaa lähes nahka, eikä helmikuussa ajeltuun mahaan ole kasvanut oikein mitään takaisin
- Hilseilevä iho - varmuudeksi annettu myös ulkoloislääkkeet, ei vaikutusta
- Kutiava iho - ei mitään hulluntavalla raapimista, mutta aiempaa enemmän kutiava koira (kuiva iho?)
- Kutiavat korvat - raapii korvia, (ei onneksi verille asti, mutta kuitenkin) ei varsinaisia tulehduksen merkkejä. (Tästä mainitsin myös helmikuun lääkärikäynnillä, jolloinka korvat tarkastettin)
- Ajoittainen väsymys / huono palautuminen
- Pari kertaa ollut viimeaikoina ummetusta

Viluisuutta tai kuumansietoa on vaikea arvioida, kun toki se tuolla ohuen ohuella turkilla paleli herkästi pakkasilla. Elmo taitaa jaksaa pentumaisella innolla sinkoilla helteessäkin, mutta Oiva etsii varjoisen paikan lepäilyyn. Ota siitäkin sitten selvää, kun ihan normaalia käytöstä kuitenkin koiralle. Toisaalta Oiva on hyvävointisena melkoinen ikiliikkuja, joten...

On tuossa jo noita iho-oireita sen verran, että tutkitaan nyt kuitenkin. Katsotaan sitten tuleeko lääkärille muuta mieleen mitä pitäisi katsoa. Oireet ovat kaikkiaan kyllä lieviä, että jos ne johtuu vain kortisonista, niin sitten niiden kanssa on ilmeisesti vain elettävä. Toisaalta vitamiinien ja hivenien puutoksetkin on ihan mahdollisia, kun ohutsuolessahan se tulehdus on ja imeytyminen voi olla huonoa.

Ei kommentteja: