torstai 11. lokakuuta 2012

Ruun kastraatio

Ruu kastroitiin tänään. Ennen leikkausta siltä katsottiin perusverenkuva. Verihiutaleet taas hukassa (106, viite 175-500) ja samoin valkosolut (3,49, viite 5.50-16.90). Leikkauksessa ei kuitenkaan ollut merkkejä lisääntyneestä verenvuodosta, vaikka tuolla verihiutaleiden arvolla semmoista pitäisi olla jo näkyvissä. Nyt siis epäillään onko arvot oikeasti noin alhaiset, koska se veriarvomasiina ei ollut varma kaikista soluista mihin sakkiin ne kuuluvat. Ell lupasi kysellä Idexx Laboratoriesilta onko heillä mitään tarkempaa mittaustapaa, jos solut esimerkiksi klimppiintyvät tms.

Kysyin voiko kyse olla jostakin kamalasta sairaudesta joka muuttaa soluja niin ettei se mittakone enää tunnista niitä. Mahdollista voisi olla jokin vika luuytimessä, mutta Ruun voinnin olisi siinä tapauksessa pitänyt jo romahtaa tällä aikavälillä mitä sitä on huhtikuusta asti seurattu ja hoidettu.

Noh, mikään ei sinänsä muutu, kun koiraa tässä on hoidettu, eikä pelkkiä veriarvoja. Ruukkeli on ollut ihan reipas ja iloinen oma itsensä, joten näillä mennään. Myöskään mikään arvoista ei yksinään ole vaarallisen alhainen, joten edelleen voinnin mukaan mennään.

Kastraatio itsessään onnistui hienosti ja tuolla Ruu nukkuu vastaanotin päässä pöhnäänsä pois. :)

Ei kommentteja: