tiistai 27. maaliskuuta 2012

Tokokoira Ruu

Meinasin jotta olis hyvä kirjotella tänne mitä on reeneissä tullu tehtyä, kun vihdoinkin toi mutsi tajus alkaa reenata mun kans! Ollaan käyty nyt 4 kertaa tokotunnilla neljän vuoden totaalisen tauon jälkeen. Mutsi oli muka yllättyny et mä osaan tehdä vieläki niitä juttuja vaikka joitakin on kokeiltu ihan kylmiltään. Pah! Tottakai mä osaan! Tässä kertaus reenikerroista:

1. reenit. HerHau Kilpailevat 12.3.

Suoraa huipulle sano... no, joku vuorikiipeilijä varmaan! Suoraan tauolta kilpailevien ryhmään ja mä kailotin kaikille että I'm back in business! Tehtiin äärettömän äänekästä ja intensiivistä seuraamista ja ihan salamannopeeta liikkeestä maahanmenoo. Mä en vieläkään käsitä tätä luoksepäästävyysjuttua, että miks ne tulee ronkkiin mua kun mä olen töissä? TÄ!? Näytin sitte miten töitä tehdään ja makasin paikallamakuussa 2 minuuttia 5 metrin etäisyydeltä.

2. reenit. Koiranpäiviä Jatkoryhmä 15.3.

Mentiin sitten toisenkin koirakoulun reeneihin. Ensin mentiin kontaktipujottelua. Sitten otettiin yksitellen hyppy ja mutsi päätti koittaa sitäkin ihan kokonaisena liikkeenä joskin se unohti ettei käsimerkkiä saa näyttää ja estekin oli haukuttavan pieni. Mun suoritus: Perfecto! Ai niin paitsi tuun muka liian lähelle estettä ku käännyn ja mulle pitäs laittaa namialusta sinne toiselle puolen. Sitten otettiin liikkeestä maahanmenoa ja mä olin niin kierroksilla että aloin vähän empimäänkin että mitä tekis, mutta tein sitten ihan hienostikin kun maltoin keskittyä. Loppuun paikallamakuu 7 metrin päästä ja luoksepäästävyyttä namin kanssa. Mutsi oli ylpee ku koutsi oli kuulemma sanonu että olis potentiaalia!

3 reenit. Koiranpäiviä Kisavalmiit 19.3.

Tänään mentiin tokoileen halliin lempäälän Sport Dog Parkkiin. Siellä on keinonurmi ja kaikkee ja sinne kuseminen kuulemma maksaa kympin sano mutsi. Alkuun otettiin paikallamakuu 2 min ja matkaa 10 metriä. Itekseen reenattiin hyppyä sillä namialustalla ja normikorkeudella. Meni tosi hienosti. Sitten harjoteltiin muistinvirkistykseksi liikkeestä maahanmenoa sillain muutamankerran tosi helpotetusti. Sen jälkeen alettiin harjotella kaukokäskyjä. Ihan alusta alkaen ja namilla ohjaten. Tähän vaan reeniä reeniä! Istumaan nouseminen on kamalan vaivalloista, paljon helpompaa sinne maahan valahtaminen.

Mutsi oli ihan tohkeissaan meidän yksittäin tekemästä seuraamisesta, jossa ei kyllä alkua pidemmälle päästy. Se on nyt saanut päähänsä että mun tarttis olla hiljaakin välillä:
-Komennusta kamalasta mekkalasta koiran päälle kumartuen hyvin matalalla rauhallisella äänellä
-Pienemmästä mekkalasta tekeminen loppuu ja mahdollisuus palkkaan poistuu
-Hyväksikäytin Ruun omaa hakeutumista sivulle ja seuraamaan (tekee tätä hyvin aktiivisesti) -> Tekee nämä yleensä hiljempaa ilman käskyä. Näistä hiljaisita hakeutumisista käsky ja palkka suuhun -> Toivonmukaan mielikuva hiljaaolemisen ja käskyn välillä
-Väliajat "komennon alla" istumassa tai makaamassa

Lopputulos seuraamisen liikkeellelähdöt ja askelsiirtymät enää pienellä vinkumisella kamalan huutamisen sijasta!

4. reenit. Koiranpäiviä Kisavalmiit 26.3.

Hallissa taas. Alotettiin taas hypyllä, mutta mä keksin istua aina kun mutsi tuli takas mun viereen. No okei, on se joskus pyytänyt sitä! Se sitten vapautteli mua monta kertaa ennenkun se tuli mun vierelle ja saatiin sitten jotain onnistunuttakin lopulta aikaan. Mutta ei se enää sillä kerralla pyytänyt mua istumaan. Sitten tehtiin ruutua yksitellen. Mä keksin siihenkin uuden lisämausteen: Kävin tunkemassa nokkani ruutumerkkien sisään! Se ei kuulemma ollu toivottua joten mä haukuin vähän. Lisää. No okei, paljon! Tärkeintä siinä kai oli et mutsi sai ohjeita miten kannattas harjotella, mä kun kyllä teen kaiken minkä ymmärrän sen hosumisesta ja huitomisesta.

Mulla oli tänään hyvin puuhakas päivä. Oltiin muutamana päivänä kotona harjoteltu noutoa, mutta mä näytin mitä kaikkee silläkin välin voi tehdä, kun kukaan muu ei ehdi vielä tehdä mitään. Yhtään en kalvanut kapulaa, mutta haukuin hyvin selkeästi ja menin maahan ja nousin ylös ja niiasin. Sitten kun ei tullut hetipaikalla ohjeita niin syljin sen kapulan mäkeen. Helpompi haukkua. Saatiin me tässäkin sitten jotain valmista aikaan kun leikittiin pelkkää kapulan pitämistä ja kontaktikävelyä kapula suussa sekä istahtamista siihen vierelle.

Tässä vaiheessa ei ollu enää riemulla rajaa ja alotin seuraamiset huutamalla kans. Äkkiä kyllä muistu viimetunnin opit mieleen ja olin ihan hipihiljaa!!! Tai ainakin tosi paljon hiljempaa ku yleensä.

Mutsin note to self: Kaukokäskyt. Ruu ei osaa istua. Maahan menee kymmenestä metristä.

Paikallaistuminen: Ei onnistu. Makaaminen on mukavampaa kun on ensin lenkitetty 2 tuntia ja reenattu tunti! Paikallamakuu 15 metristä: Meinasin lähtee ku telkkä pöntöstä mutsin tykö, mutta se ehti ärähtää niin etten oikein ehtinyt mihkään. Enskerralla lyhyempi matka.

Ei kommentteja: