keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Keittiöreenit

Kaukokäskyt. Nakit pöydälle, koira maate ja itse koiran eteen seisomaan. Sitten istu-maahan-istu käskytystä ilman mitään käsimerkkejä tai nakkeja käsissä. Ahne koiruus hoksasi äkkiä mitä se "istu" tarkoittaa. Tai siis että istu tarkoittaa istumista vaikka mä en seisokkaan vieressä. Homma onnistui hienosti vielä askeleen päästäkin ja liikeradat pysyi oikeina! JES! :)

Nakki kourassa + käsimerkit on saanut Ruun tähän asti lähinnä tuijottamaan kättä ja nakkia ("NAKKIA!!!!") eikä se ole keskittynyt että mitä tarttis tehdä. Nyt nakki kaivettiin pöydältä vasta kun haluttu asento oli suoritettu. Jatkossa siis ihan lähietäisyydeltä nakkiohjausta oikeiden liikeratojen säilyttämiseksi (niin niitä olen tähänkin asti vahvistanut) ja sitten läheltä ilman käsimerkkejä jotta koiruus keskittyy käskyyn. Katsotaan sitten miten siihen liitetään käsimerkki, vai liitetäänkö.

Nouto. Nakit taas pöydällä ja koira sivulle istumaan. Tarjotaan kapula suuhun, hetken pito ja luovutus "kiitos" -käskyllä. Aluksi tuijotti nakkeja eikä meinannut huolia kapulaa, mutta hoksasi heti perään että se kapulan pito on keino tienata nakit (tätä tehty kyllä ennenkin). Muutama toisto ja päästiin noin 3 sek. pituiseen siistiin kapulan pitoon. JES tähänkin! :)

Ei kommentteja: