maanantai 30. joulukuuta 2019

Astutuksia ja agiepiksiä

Siinäpä se lyhykäisyydessään otsikossa seisoo, että mitä on loppuvuodesta puuhasteltu.
Regina siis astutettiin juuri ennen joulua, ja koska Regina on sijoituskoira, pennut syntyvät Tuhkavuorten kenneliin. Jos siis kaikki menee suunnitelmien mukaan ja Regina on tiine. Ihastuttava Nemo vieraili meillä 4 päivän joululomalla, ja astui Reginan onnistuneesti joka kerta, kun siihen annettiin mahdollisuus: yhteensä 5 kertaa. Yhdistelmän sukutaulu koiranetissä.

Regina & Nemo
Hulda sen sijaan on palannut agilityn pariin. Ja on kestänyt treenejä ilman minkäänlaisia ongelmia selän kanssa! Toki kaikilla koirilla, mutta vallankin Huldalla pitää treenit miettiä rasittavuuden kannalta huolellisesti, ja paljonko toistoja milläkin esteellä on järkevää tässä vaikeessa tehdä. Tätä päivää en todellakaan uskonut enää ikinä näkeväni, että suunnitelmissa on kisalisenssin osto, ja jossain kohti alkuvuotta starttaaminen hyppyradalla! Keinu on vielä siinä määrin kesken, että katsotaan missä vaiheessa se tulee osaksi ratoja, ja päästään myös agiradoille. Viimeistään kesällä, mutta hyvällä tuurilla jo keväällä. 

Joulukuun alussa episteltiin Hyvinkäällä palkintopallille (sijalle 3.), ja nyt Tapaninpäivänä sijoituttiin toisiksi putkirallissa. Tehtiin myös hyvä kisaavien rata, mutta siitä hyl, kun jätin keinun suorittamatta. Mutta siinä oli ekaa kertaa ikinä kepit kisatilanteessa!

Tokoa en nyt täysin ole heittänyt kankkulan kaivoon, mutta kyllähän tämä agility vaan on se THE laji sekä mun, että Huldankin mielestä. Nyt on lähinnä tokoiltu agitreenien yhteydessä muutama toisto jotakin liikettä, mutta tällä tahdilla ei avoin luokka kyllä ihan heti valmistu. Vaan kiirekös tässä. Eikä missään sanota että joka koiran on oltava tokokoira ylipäätään.

Lisäksi Hulda oli joulukuun puolivälissä tuuraamassa Reginaa agivalmennuksessa. Regina pitää nyt toivon mukaan pitkää äitiyslomaa, joten Hulda piipahtaa valmennuksessa jatkossakin kerran kuussa.

Näissä odottavissa (pun intended) tunnelmissa päätetään tämä harrastusvuosi ja innolla odotan tulevaa vuotta! Pitäkäähän karvakorvanne tallessa vuodenvaihteen räiskeissä!

Ei kommentteja: