keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Agilityt ja tokot ajan tasalle

Agility

Blogi laahaa hurjan paljon jäljessä, joten yritetääs nyt jotain pikakelausta päästä ajan tasalle. Viime viikonloppuna harrasteltiin Tuhkavuorten agilitypäivän merkeissä, joista ei treenillisesti jäänyt omalla kohdalla peljoa kerrottavaa, sillä Reginalla on varhaisteini-iän keskittymis-/häiriöhankaluuksia. Se siis otti kovasti häiriötä kun paikalla oli läjäpäin vieraita koiria, ja muutenkin sillä on vähän semmoinen meno välillä, ettei siihen tahdo saada mitään yhteyttä ja se on jo valmiiksi päättänyt, ette se aio haluta/pystyä keskittymään. Saatiin me lopuksi sitten jotain ihan kelvollistakin aikaiseksi, kun Regina vähän tottui tilanteeseen.

Vähän saman sorttinen jatkui sitten vielä tiistaina agilitykurssilla, joskin ei ihan yhtä voimakkaasti, ja saatiin enemmän järkevää tekemistä aikaan. Aloitettiin 0,5 litran tyhjillä muovipulloilla ketjuttamisharjoitusta. Tarkoitus siis on, että pullon kaatamisesta saa palkan. Hetken päästä pulloja on kaksi, ja vasta molempien kaatamisen jälkeen tulee palkkaa. Sitten 3 pulloa jne. Harjoitusta voi myös vaikeuttaa kasvattamalla pullojen etäisyyttä esim. huoneen eri puolille.

Lisäksi harjoiteltiin keinun paukuttelua, kahdella esteellä valssia, sekä putki+hyppy+hyppy harjoitusta. Jälkimmäisellä Reginalla oli todella hyvin homma hallussa, ja vaikka itse juoksin esteiden vierellä, niin Reginalla oli tosi hyvin fokus itse tehtävässä.


Toko

Perjantaina on tiedossa taas Annen seuraamisopetusta, ja viimekerran ohjeiden mukaan on nyt treenailtu. Regina osaa jo hyvin istahtaa sivulle melko hyvään paikkaankin katsoen käsitargettia, eikä se enää ole yrittänyt hyppiä namia kädestä. Tänään käytiin viimeksi treenaamassa, ja Reginan keskittymishankaluudet huomioon ottaen päätin tehdä vain tuttuja asioita lyhyesti, sekä leikkiä. Kenttä oli kuitenkin Reginalle täysin vieras. Aloitettiin ensimmäinen kierros sivulletuloilla ja leikkimisellä, toisella kierroksella tehtiin vauhtiluoksetuloja ja lisää leikkimistä. Ensimmäisellä kierroksella Regina oli mulla hihnassa, jolloin pääsin torppaamaan heti kaikki haahuiluyritykset, mutta eipä niitä sitten kamalasti tullutkaan, kun niihin ei varsinaisesti ollut mahdollisuuttakaan. Leikkeihin Regina malttoi heittäytyä täysillä, eikä itse tekemisessäkään tänään ollut moitittavaa.

Pari päivää aiemmin tuli kotona videoitua etujalkatargettipyörimistä osana sivulletulon opetusta. Tässä vaiheessa siis nyt ollaan:


Ei kommentteja: